KELEMEN HUNOR, liderul UDMR, candidează la Preşedinţia României

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, va candida la funcţia de preşedinte al României la alegerile din noiembrie, a decis, joi, Consiliul Permanent al Uniunii.

17 iul. 2014, 11:24
KELEMEN HUNOR, liderul UDMR, candidează la Preşedinţia României

Kelemen Hunor a declarat, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, că Uniunea a avut întotdeauna candidat la Preşedinţia României în primul tur.

„Şi în 2014 avem toate argumentele pentru a veni cu un candidat la aceste alegeri prezidenţiale. Trebuie să arătam că avem o viziune despre România, despre societatea românească şi despre comunitatea maghiară din această ţară. Niciun partid românesc şi niciun candidat nu are în programul său să reprezinte interesele comunităţii maghiare”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că în şedinţa Consiliului Permanent al UDMR au fost analizate argumentele pro şi contra şi s-a ajuns la concluzia că şi în acest an UDMR va avea un candidat la Preşedinţia României.

Kelemen a spus că el va fi candidatul UDMR la prezidenţiale şi că a fost onorat de această propunere, asumându-şi candidatura.

CITEŞTE ŞI BIRO ROZALIA, propunerea UDMR pentru postul de VICEPREMIER şi de ministru al Culturii

Mă onorează această propunere şi mi-am asumat această candidatură şi sunt convins că începând de mâine toate eforturile depuse de noi vor fi în direcţia de a arăta că avem nu doar un candidat puternic, dar şi o viziune corectă, coerentă pentru România anului 2014 şi pentru viitorul României”, a mai spus Kelemen.

Consiliul Permanent al UDMR s-a reunit, joi, la Cluj, pentru a stabili candidatul Uniunii la Preşedinţia României.

Conducerea UDMR a mai decis ca Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, să fie propusă pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, în locul lui Kelemen Hunor.

CITEŞTE ŞI Kelemen Hunor, cel mai probabil candidat al UDMR la alegerile prezidenţiale

La data de 11 iulie, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, Kelemen Hunor declara că, pe 17 iulie, va fi stabilit candidatul Uniunii la preşedinţie.

‘Săptămâna viitoare, joi, vom mai avea o discuţie, încă o şedinţă a Consiliului Permanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la alegerile prezidenţiale din 2014. Atât pot să vă spun, că vom avea un candidat şi decizia despre persoana candidatului o vom lua joia viitoare’, spunea, pe 11 iulie, Kelemen Hunor. Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el menţiona atunci că viitorul candidat al UDMR ‘trebuie să lupte pentru România şi pentru maghiarii din România’.