Kelemen Hunor vrea redeschiderea şcolilor. Liderul UDMR, anunţ de ultimă oră: Vrem asta încă din luna ianuarie!

Liderul UDMR vine cu un anunţ mult aşteptat pentru toţi românii. Acesta cere redeschiderea şcolilor încă de la începutul anului 2021. De asemenea acesta a susţinut că va deține, în viitoarea guvernare postul de vicepremier.

21 dec. 2020, 19:04
Kelemen Hunor vrea redeschiderea şcolilor. Liderul UDMR, anunţ de ultimă oră: Vrem asta încă din luna ianuarie!

Kelemen Hunor vrea redeschiderea şcolilor. Politicianul a anunţat, totodată,  că nu a ajuns la un comun acord cu partenerii de la PNL și USR-PLUS pentru alegerea primarilor în două tururi și că speră ca Parlamentul să învestească noul executiv miercuri.

Kelemen Hunor vrea redeschiderea şcolilor. Liderul UDMR, anunţ de ultimă oră: Măcar până în clasa a IV-a

”Nu se știe cine va guverna după 2024, trebuie să ai un program pe termen mediu și lung. Vom susține deschiderea școlilor, măcar până în clasa a IV-a, eu vreau până în clasa a VIII-a, din ianuarie. Nu ne permitem pierderea a încă unui an școlar. Nu se poate să termini anul școlar fără prezența fizică. Ăsta e principiul de care noi suntem atașați.

Nu există un consens pentru alegerea primarilor în două tururi. Eu aș vrea să avem un guvern votat pe 23 decembrie.

„Vom avea un vicepremier fără portofoliu. E nevoie de o astfel de prezenţă şi atât USR cât şi UDMR vor propune câte un vicepremier. Şi vom avea 12 secretari de stat şi un subsecretar de stat în structurile guvernamentale, dar sigur aceste lucruri vor fi, în ceea ce priveşte propunerile, discutate după sărbători”, a declarat el.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi-a desemnat oamenii care vor ocupa portofoliile din noul guvern Cîţu, obţinute în urma negocierilor purtate cu partenerii de coaliţie, PNL şi USR-PLUS.

Aşa cum se vehicula încă din primele zile de negocieri, Cseke Atilla va fi ministrul Dezvoltării, un portofoliu extrem de important, care controlează fondurile alocate către primăriile din toată ţara.

Un alt minister important pe care UDMR îl va administra este cel al Mediului, un portofoliu pe care Uniunea l-a mai deţinut în trecut, pentru care, din sursele citate, va fi numit Tanczos Barna.

Citeşte şi: Acordul de funcţionare a coaliţiei de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR va fi semnat luni, la ora 19