Kelemen Hunor, despre alegerile locale: Parlamentul cu unanimitate a votat pentru un singur tur de scrutin

UDMR rămâne pe poziţiile anterior exprimate în legătură cu legea alegerilor locale. Uniunea se alătură astfel partidelor care s-au declarat împotriva modificării legii alegerilor locale, a declarat liderul formaţiunii, Kelemen Hunor.

01 feb. 2016, 17:00
Kelemen Hunor, despre alegerile locale: Parlamentul cu unanimitate a votat pentru un singur tur de scrutin

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat că Uniunea nu îşi modifică poziţia în legătură cu legea alegerii primarilor într-un tur.

„Am prezentat domnului Cioloș poziția noastră. Poziția noastră este constantă, fermă, și fiind vorba despre niște principii nici nu considerăm că trebuie să schimbăm această poziție din cauză că e dorită dintr-o parte sau dintr-o altă parte”, a declarat Hunor luni, la finalul consultărilor cu premierul Dacian Cioloș.

El a reamintit că la momentul votului dat anul trecut în Parlament la Legea alegerilor locale UDMR a afirmat că se poate merge în orice direcție, inclusiv spre turul doi pentru primari.

„Parlamentul cu unanimitate, inclusiv PNL, a votat pentru un singur tur de scrutin”, a subliniat președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că pe de altă parte mai există și o decizie a Curții Constituționale, care poate fi discutată, dar stabilește că nu se poate schimba Legea electorală cu un an înainte de alegeri.

Liderul UDMR a mai ținut să precizeze că întâlnirea sa cu premierul Dacian Cioloș de la Vila Lac I s-a desfășurat mai târziu decât era programată întrucât Compania Tarom a anulat cursa de dimineață Cluj-București, drept urmare el fiind nevoit să se deplaseze cu mașina spre Capitală, scrie Agerpres.

Întâlnirea cu UDMR a încheiat seria consultărilor pe care premierul Dacian Cioloș le-a avut luni cu partidele parlamentare pe tema modificării legislației electorale.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Guvernul susţine alegerile în două tururi, însă decizia trebuie asumată în Parlament