Kelemen Hunor, despre suspendarea preşedintelui: Nu există motiv de suspendare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat din nou marţi, că nu susţine şi nu există niciun motiv pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

26 iun. 2018, 11:34
Kelemen Hunor, despre suspendarea preşedintelui: Nu există motiv de suspendare

„A încălcat decizia Cuţii şi Constituţia preşedintele, azi, 26 iunie? Nu există motiv de suspendare. Şi săptămâna trecută am spus, şi acum două săptămâni, vă spun în această săptămână şi vă spun şi pentru săptămâna viitoare: nu susţinem, pentru că nu există niciun motiv pentru suspendare şi pentru două săptămâni în avans, nu susţinem aşa ceva”. Preşedintele nu va spune că nu respectă deczia Curţii”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis – n.r.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu ‘hai sa mai citim’ este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat, marţi, să pronunţe un termen legat de anunţarea deciziei sale privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar întrebat despre declaraţiile făcute luni de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora şeful statului a întârziat nepermis cu această decizie şi nu este exclusă suspendarea sa, Iohannis a spus: „Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”.

Kelemen Hunor, întrebat dacă este mulţumit de Guvern: Sunt lucruri de care sunt nemulţumit, de exemplu ministrul Transporturilor şi declaraţiile legate de autostrăzi şi sunt chestiuni de care sunt mulţumit, de exemplu Victor Negrescu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că un Guvern este în funcţia atâta timp cât are o majoritate, iar în prezent PSD-ALDE conferă această majoritate. De asemenea, el a afirmat că sunt lucruri la actualul Guvern de care nu este mulţumit, cum ar fi declaraţiile ministrului Transporturilor legate de autostrăzi, în timp ce de ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, este mulţumit de cum gestionează domeniul său.

„Guvernul, indiferent despre ce Guvern vorbim, rămâne până când are majoritate. În acest moment, PSD şi ALDE asigură majoritate pentru acest Guvern. (…) Niciun Guvern nu este de neînlocuit, de fiecare dată se poate găsi un Guvern mai bun”, a subliniat liderul UDMR.

Întrebat dacă este mulţumit de actualul Guvern, acesta a spus că sunt lucruri care nu îi plac, printre care declaraţiile ministrului Transporturilor legate de autostrăzi şi sunt lucruri care îi plac, de exemplu felul cum îşi gestionează ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, domeniul.

„Este o altă discuţie, nu despre moţiunea de cenzură. Sunt lucruri cu care sunt nemulţumit, de exemplu ministrul Transporturilor şi declaraţiile legate de autostrăzi şi sunt anumite chestiuni de care sunt mulţumit, de exemplu Negrescu cum gestionează ce are de gestionat legat de anul viitor şi mai ales de preşedinţia Uniunii. Şi sunt multe alte aspecte de care sunt mulţumit şi multe alte aspecte de care nu sunt mulţumit. Niciodată n-a existat vreun Guvern, nici din care am făcut eu parte, de care am fost mulţumit sută la sută”, a mai precizat Kelemen Hunor.