Kelemen Hunor: Nu caut motive să ieşim de la guvernare, Consiliul permanent al UDMR va decide

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a afirmat marţi că decizia privind o eventuală ieşire de la guvernare o va lua Consiliul Permanent al Uniunii (CPU), care se va reuni la sfârşitul săptămânii viitoare şi a precizat că el nu caută motive în acest sens.

18 nov. 2014, 14:00
Kelemen Hunor: Nu caut motive să ieşim de la guvernare, Consiliul permanent al UDMR va decide

„Forumul statutar este Consiliul Permanent, care va lua o astfel de decizie dacă va fi cazul. Încă nu am convocat Consiliul Permanent, probabil că la sfârşitul săptămânii viitoare vom avea o şedinţă. Până atunci şi noi trebuie să ne consultăm cu organizaţiile noastre, trebuie să vorbim cu colegii noştri, trebuie să analizăm rezultatul alegerilor foarte atent şi după aceea am putea lua o astfel de decizie, dar nu există în acest moment astfel de propuneri. Deci, toate speculaţiile care au apărut în presă sunt speculaţii pure, foarte frumoase, de altfel, dar nu au nici o legătură cu noi”, a declarat Kelemen Hunor la Parlament, înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale UDMR.

Citeşte şi Kelemen Hunor anunţă cine va merge la Ministerul Culturii VIDEO

El a precizat că acordul privind participarea UDMR la actuala guvernare prevede o perioadă până în 2016. „Am făcut un acord până în 2016 şi sigur că acolo sunt prevăzute foarte multe lucruri care trebuie făcute, dar încă suntem după opt luni de guvernare, e greu să faci un bilanţ. Pe parcursul unei guvernări s-ar putea să apară fel de fel de probleme neprevăzute, dar în acest moment eu nu caut motive, argumente, pretexte pentru a ieşi de la guvernare.

Vreau să înţeleg ce s-a întâmplat duminică. În grupurile noastre vom discuta despre rezultatul alegerilor, dar decizia privind guvernarea nu o vom lua aici. Sunt foarte multe voci în UDMR, fiind o formaţiune democratică, fiecare are posibilitatea şi capacitatea de a spune ce crede. Deci, sunt multe adevăruri din UDMR, dar de obicei când luăm o decizie o luăm împreună şi după aceea urmăreşti acea decizie„, a explicat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă felul în care a votat duminică electoratul UDMR va cântări în decizia pe care CPU o va lua, Kelemen Hunor a răspuns: „Trebuie să înţelegem de ce a votat aşa cum a votat şi care a fost argumentul majorităţii pentru un astfel de vot. Eu nu pot să fac singur o astfel de analiză, de aceea trebuie să discutăm cu grupurile, cu organizaţiile judeţene, cu organizaţiile locale”.

Pe de altă parte, Kelemen a spus că deputaţii UDMR vor vota împotriva proiectului legii amnistiei şi graţierii. „Vom vota aşa cum am anunţat: fără amnistie, fără graţiere„, a adăugat Kelemen Hunor.

Citeşte şi ŞEDINŢĂ la UDMR: Senatorii şi deputaţii Uniunii discută despre rămânerea sau ieşirea de la guvernare