Kelemen Hunor: Până nu vedem ce spune Cîţu, nu putem spune decât că a făcut şi preşdintele o nominalizare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, așteaptă din partea premierului desemnat Florin Cîțu să vină cu precizări privind programul de guvernare, până atunci fiind vorba doar de faptul că a făcut și președintele o nominalizare.

26 feb. 2020, 19:43
Kelemen Hunor: Până nu vedem ce spune Cîţu, nu putem spune decât că a făcut şi preşdintele o nominalizare

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că s-ar putea ca Florin Cîțu să facă propuneri de miniștri și de program de guvernare care să lase pe toată lumea cu gura căscată. „Pe mine nu mă mai surprinde nimic, este o nominalizare, Doamne ajută. Așteptăm să facă o declarație, să vedem ce gânduri are, ce guvern vrea să propună, dacă vine cu un guvern monocolor PNL sau are și alte gânduri, vom vedea. Până nu vedem ce spune Cîțu, nu putem spune decât că a făcut și președintele o nominalizare. În acest moment, rămâne de văzut dacă va reuși să formeze o majoritate, la prima încercare, sau mergem mai departe, și urmează a doua nominalizare sau a treia, e greu de spus. Nu cred că s-a rezolvat problema, dar s-ar putea să facă niște propuneri de program de guvernare și miniștri să ne lase cu gura căscată”, a spus Kelemen.

Întrebat ce va face UDMR dacă premierul desemnat va propune un guvern de coaliție, iar Uniunea să participe la crearea unei majorități, Kelemen Hunor a explicat că nu poate da un răspuns.

„Nu am vorbit cu Cîțu, nu știm ce intenții are, ar fi prematur să spunem ce și cum, mingea este la el, trebuie să vedem cum se gândește să formeze o majoritate”, a menționat președintele UDMR.

Întrebat, mai departe, dar varianta Florin Cîțu este mai bună sau nu decât varianta Ludovic Orban, Kelemen a afirmat că premierul desemnat este un lider PNL, pe linia stabilită de PNL.

„Nu știm abilitățile lui Cîțu fiindcă nu am avut ocazia să lucrăm cu el, doar în această scurtă perioadă cât a fost ministru de Finanțe, și nu putem spune dacă are sau nu calitățile necesare. Este în linia PNL, guvern PNL, lider PNL”, a conchis Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.