Kelemen Hunor, prima reacţie după negocierile cu Cioloş: „Are mandatul de a forma o majoritate, astăzi nu a avut succes”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a făcut primele declaraţii după întâlnirea la care a participat alături de Dacian Cioloş şi Florin Cîţu în vederea formării noului guvern.

13 oct. 2021, 18:45
Kelemen Hunor, prima reacţie după negocierile cu Cioloş: „Are mandatul de a forma o majoritate, astăzi nu a avut succes”

„Am avut aceasta discutie la solicitarea premierului desemnat, Dacian Cioloş. Astăzi nu am ajuns la o conluzie. Trebuie să vedem ce decide fiecare partid când ajunge în forurile decizionale.

Eu am observat lipsa de încredere. Ţinta noastră e să găsim soluţii pentru toate problemele cu care ne confruntăm în valul 4, preţurile la energie. Tot ce înseamnă alte priorităţi trebuie lăsate până anul viitor. Eu sper că fiecare mai lasă din orgolii. Ceea ce am văzut e în spatele nostru, nu putem schimba nimic, nici votul la moţiunea de cenzură, nici alăturarea AUR a celor de la USR. Oricine lipseşte din această formulă de 3, coaliţia nu va mai funcţiona. Dacian cioloş are mandatul de a forma o majoritate. Astăzi nu a avut succes, dar mai are câteva zile”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă  UDMR votează chiar şi un guvern minoritar USR, Kelemen Hunor a spus că „nu a cerut aşa ceva domnul Cioloş”.

„Criza guvernamentală prin demiterea Guvernului a fost creat de o majoritate. Noi fiind guvern interimar ne ocupăm să găsim soluţii pentru bolnavii care ajung în spitale şi pentru preţurile care cresc în fiecare zi”, a mai spus Hunor.

Florin Cîţu, primele declaraţii după negocierile cu USR şi UDMR

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a făcut miercuri seară primele declaraţii după negocierile purtate cu premierul desemnat Dacian Cioloş pentru a forma noul Guvern.

„Astăzi nu este nicio concluzie. O să mai discutăm. Astăzi suntem aici. Am spus că avem respect pentru români. Noi vrem ca Romania să nu rămână în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere sau despre altceva”, a declarat Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Intentia era aceea de a reface coaliţia. Suntem azi aici să discutăm, dar am spus în discuţia de astăzi că cei care au adus România aici….. atunci când a fost la Cotroceni, domnul Dacian Cioloş ne gândim că a avut în spate o majoritate atunci când USR l-a propus premier. Acea majoritate este USR ŞI PSD. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru.

Nu s-a discutat ca Dacian Cioloş să-şi depună mandatul şi să revină premierul demis”, a afirmat Florin Cîţu.

 


loading...