CONDIŢIA UDMR pentru a intra la GUVERNARE alături de USL

Publicat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 11:59 // Actualizat: Luni, 17 Decembrie 2012 12:15 // Sursa: RTV.net

UDMR a stabilit: ori primeşte ministere, ori rămâne în Opoziţie. Funcţiile de rangul doi nu sunt suficiente pentru maghiari în noul guvern. Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR l-a mandatat, sâmbătă, pe preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, să negocieze cu USL participarea UDMR la guvernare.

Participanţii la şedinţa CRU al UDMR desfăşurată, sâmbătă, la Târgu-Mureş, au aprobat, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind mandatarea preşedintelui Kelemen Hunor de a negocia cu USL participarea Uniunii la guvernare şi a împuternicit Consiliul Permanent al UDMR să decidă, în baza Statutului Uniunii, intrarea la guvernare, în urma acestor negocieri care vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare, informează Mediafax.

La finalul întâlnirii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că din punctul său de vedere Victor Ponta este singura variantă viabilă de premier care să fie desemnat de şeful statului.

"Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra la guvernare sau nu, cei care au câştigat alegerile şi bineînţeles Victor Ponta. Asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării primului ministru", a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor consideră că o eventuală participare a Uniunii la guvernare alături de USL ar trebui să se facă la nivel de miniştri, nu la nivel de secretari de stat sau şefi de agenţii.

"Participarea la guvernare alături de USL înseamnă ministru, nu secretar de stat şi directori şi şefi de agenţii. Şi acestea sunt importante, dar de aici să pornim, o colaborare cu miniştri. Altă opţiune este opoziţia, dar din opoziţie nu va exista dialog şi nu putem implementa proiectele noastre", a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a declarat că numărul portofoliilor care ar putea reveni UDMR într-un viitor guvern va fi discutat cu "colegii din USL", nu prin presă şi că vor discuta din nou despre colaborarea UDMR - USL după consultările cu preşedintele Traian Băsescu.

"Săptămâna viitoare, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, probabil că va urma o întâlnire cu liderii USL. Am spus în CRU că, dacă e vorba de participare la guvernare, înseamnă miniştri în cabinet. Câţi miniştri, rămâne de văzut, trebuie să ţii cont de realitate. Numărul de ministere îl vom discuta cu colegii din USL, când ne vom aşeza, nu transmitem prin presă", a spus Kelemen.

Întrebat ce părere are despre opoziţia PNL şi a lui Dan Voiculescu faţă de intrarea la guvernare a UDMR, Kelemen a răspuns că, pentru el, sunt importante declaraţiile liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

"Eu vorbesc de liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, declaraţiile lor sunt pentru mine importante şi poziţia lor este una deschisă, nu a spus nici unul, nici altul că nu sunt de acord cu astfel de colaborare", a afirmat liderul UDMR.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:05
Votează email 0 email
...maghiarii din Transilvania, să luăm o decizie responsabilă, bazată pe înţelepciune”, a spus Kelemen. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
15 dec 17:24
Răspunde | Votează email 5 email
Dorina
Tupeul acestei organizatii este fara egal ,dar vina nu sta la ei ci la cei care ii baga in seama si in primul rand Ponta care nici nu era inchisa numaratoarea si ne a anuntat ca discuta cu ei.ce sa discute cu acesti indivizi care nu vin la ziua nationala ,au votat toate relele trecute.ei nu au nici o treaba cu interesul tarii ei vor sa stea sus doar pt ineresele lor locale si sa denigreze restul si sa trateze cu dispret
15 dec 14:55
Răspunde | Votează email 6 email
Dan, Timisoara
Dar ce sa cautati la guvernare, in primul rand? La guvernare ati inchis spitale si aprobat masuri criminale impreuna cu PDL, la referendum ati boicotat (ultima voastra sansa de a va spala fata)?
15 dec 14:46
Răspunde | Votează email 7 email
iancu
ce sa cautati voi la guvernare?!! ati pierdut toate privilegiile odata cu sustinerea pdl-ului. voturile voastre au adus multa suferinta romanil;or ,de aceea stati departe de guvernare.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H