KENDAMA Jocul care face senzaţie printre tineri. Tot ce trebuie să ştii despre KENDAMA

KENDAMA. De ceva timp, un nou joc face senzație printre tineri, devenind viral pe rețelele de socializare: KENDAMA.

16 mai 2017, 19:50
KENDAMA Jocul care face senzaţie printre tineri. Tot ce trebuie să ştii despre KENDAMA

KENDAMA. Ce este KENDAMA?

KENDAMA este un joc de îndemânare japonez, format dintr-o bucată de lemn, care are pe suprafața acesteia o țepușă, două cupe și o bilă legată prin intermediul unei ațe. Țepușa este denumită ken, iar bila este cunoscută sub numele de tama, de aici și numele jocului.

KENDAMA. Cum se joacă KENDAMA? Principiul după care funcționează acest joc este foarte simplu. Mai exact, scopul este ca fiecare persoană care joacă kendama să arunce bila și să o prindă în interiorul unei cupe sau în spațiul dintre acestea. Pentru a reuși acest lucru, jucătorul trebuie să se bucure de îndemânare. Mai mult, de-a lungul timpului, jucătorii au descoperit o mulțime de tehnici prin care pot obține cele mai bune rezultate în timpul jocului. Regula principală este ca bila să rămână cel puțin trei secunde în cupă sau în spațiul dintre acestea.

KENDAMA. Competiții de KENDAMA

KENDAMA are foarte mulți jucători, iar acest lucru a dus la organizarea mai multor competiții. Un astfel de concurs a avut loc la Aiud, unde au participat peste 30 de persoane. Fiecare concurent a executat 5 scheme, având la dispoziție 1 minut și 30 de secunde. Fiecare schemă a fost punctată cu 1,2 sau 3 puncte, ținând cont de nivelul de dificultate. Astfel, în urma punctajului, 4 persoane s-au calificat în semifinală. Pentru a decide câștigătorul, concurenții au avut de executat 5 scheme impuse.

KENDAMA. Unde găsești KENDAMA? Celebra jucărie KENDAMA poate fi achiziționată din majoritatea magazinelor de jucării, dar și de pe internet. Prețul acesteia variază în funcție de design, valorile pornind de la 50 de lei și ajungând și la suma de 250 de lei.

KENDAMA. Trucuri pentru începători KENDAMA. Orice jucător de KENDAMA trebuie să știe că acest joc necesită foarte multă răbdare și îndemânare. Pentru cei care vor să înțeleagă mai bine mecanismul jocului, există foarte multe tutoriale video pe internet, care explică pas cu pas cum se joacă acest joc. Mai mult, este nevoie de foarte mult antrenament  pentru a obține cele mai bune rezultate la KENDAMA.