Kenedi şi Nixon sunt fraţi în România. Culmea, vecinul lor este Gigi-Becali

Mii de copii din comunitatea romă au nume cel puţin ciudate, de actori, eroi de benzi desenate sau chiar instituţii ale statului.

26 sept. 2014, 07:12
Kenedi şi Nixon sunt fraţi în România. Culmea, vecinul lor este Gigi-Becali

Unele ţări europene au întocmit nomenclatoare ale numelor, astfel ca părinţii care vor să pună numele unui copil şi să aibă tendinţe deviante, de a alege diverse mărci de maşini, de capitale sau cine ştie ce alte scorneli.

În România, pentru comunităţile de romi tocmai alegerea unor astfel de nume reprezintă o plăcere imesă, iar paleta onomastică este astfel extrem de colorată. O familie din Bucureşti este pasionată de preşedinţii americani şi a ţinut ca acest lucru să iasă în evidentă. Fiul cel mare este Nixon, de profesie frizer. El nu ştie cine a fost Richard Nixon, dar asta nu-i o problemă, priorităţile lui sunt altele, între ele şi de a avea grijă de fratele său mai mic, Kenedi, elev în clasa VIII-a.

În realitate, Nixon şi Kennedy s-au confruntat electoral în 1960, Kennedy a câştigat, dar între cei doi fraţi din România nu există niciun fel de rivalitate. Kenedi al nostru este fotbalist şi vrea să ajungă celebru, să-l vadă lumea la televizor.

Kenedi şi Nixon mai au soră mai mică, Făgăduinţa, iar strada pe care locuiesc este plină de „celebrităţi”. Una dintre ele este Sadam. Nu Saddam Hussein, ci Sadam Iorga, dar trimiterea la fostul dictaror irakian este evidentă. Este amuzant că micul Sadam de România crede că numele său înseamnă să fii şef, barosan şi să ai mulţi bani. Puţin mai încolo locuieşte an alt copil, Gigi-Becali, care vrea să fie botezat de Gigi Becali în persoană.