Kenya: Sentinţe cu zeci de ani de detenţie şi cu închisoare pe viaţă pentru trei bărbaţi care au atacat o universitate

Un tribunal din Kenya a condamnat miercuri trei bărbaţi la pedepse cuprinse între 41 de ani de detenţie şi închisoare pe viaţă pentru rolul lor în atacul din 2015 de la o universitate, soldat cu cel puţin 148 de morţi, informează dpa.

03 iul. 2019, 19:08
Kenya: Sentinţe cu zeci de ani de detenţie şi cu închisoare pe viaţă pentru trei bărbaţi care au atacat o universitate

Unul dintre acuzaţi, Rashid Charles Mberesero, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar ceilalţi doi, Mohamed Ali Abdikadir şi Hassan Aden Hassan, au primit câte 41 de ani.

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi luna trecută de comiterea unui act terorist, conspiraţie la comiterea unui act terorist şi apartenenţă la organizaţia teroristă Al Shabaab, potrivit Agerpres.

Doi dintre ei s-au aflat în legătură permanentă cu executanţii propriu-zişi ai atacului, iar al treilea a fost găsit ascuns într-unul din căminele din campus.

Citeşte şi Atac armat. Sunt victime. Criminalul s-a sinucis cu un glonţ în cap

Atacul din 2015 de la campusul din Garissa (circa 350 km nord-est de capitala Nairobi) a fost executat de patru pistolari, care şi-au pierdut viaţa în cursul atacului. A fost al doilea cel mai sângeros atentat produs până atunci în Kenya, după cel din 1998 de la ambasada Statelor Unite, potrivit Agerpres.

Gruparea Al Shabaab, cu sediul în Somalia şi asociată cu Al Qaida, lansează cu regularitate atacuri în Kenya, vecină cu Somalia. În 2013, un atac al militanţilor Al Shabaab s-a soldat cu 67 de morţi la centrul comercial Westgate din Nairobi. Tot aceştia au atacat mai devreme în acest an un hotel din Nairobi, ucigând peste 20 de oameni.


loading...