Kevin Spacey ar putea scăpa de procesul de agresiune sexuală. Decizia care vine în sprijinul actorului american

Procesul civil intentat împotriva actorului american Kevin Spacey în care este acuzat c-ar fi agresat sexual un adolescent în anii '80 va fi respins, cel mai probabil, de instanţă. Motivul: avocaţii acuzatorului au anunţat că acesta refuză să se identifice.

14 mai 2021, 21:02
Kevin Spacey ar putea scăpa de procesul de agresiune sexuală. Decizia care vine în sprijinul actorului american
Foto Wikimedia Commons

Bărbatul identificat drept C.D în documentele judiciare a pretins că actorul Kevin Spacey l-ar fi agresat sexual când avea 14 ani. Un judecător federal a decis săptămâna trecută că presupusa victimă trebuie să-şi dezvăluie public identitatea, transmite CNN.

Judecătorul Lewis A. Kaplan a explicat că a luat această decizie pe motiv că publicul are un interes legitim de a cunoaște identitatea bărbatului, precizând că în procesul de față „interesul este cu atât mai mare deoarece C.D. și-a formulat acuzațiile împotriva unei persoane publice”.

De cealaltă parte, avocaţii acuzatorului au depus, joi, o scrisoare în instanţă prin care au înştiinţat judecătorul despre decizia clientului lor. Bărbatul a decis să nu-şi dezvăluie identitatea, iar apărării acestuia au anunţat că sunt de acord cu respingerea cazului din aceste considerente.

„După cum am informat anterior curtea, C.D. crede că nu este capabil să facă față unei examinări și intruziuni în viața sa dacă identitatea îi va fi dezvăluită în acest fel.

Atenția subită pe care i-ar aduce-o dezvăluirea identității ar fi prea mult de îndurat pentru el”, au precizat avocații Richard Steigman și Peter Saghir.

Citeşte şi: Kevin Spacey, acuzat de hărţuire şi abuz sexual, mesaj bizar de Crăciun. „Am făcut unele schimbări în viaţa mea”

De asemenea, actorul american Anthony Rapp, care s-a alăturat lui C.D. în procesul civil împotriva lui Spacey, afirmă că actorul i-a făcut avansuri sexuale când avea 14 ani, potrivit documentelor judiciare.

Potrivit Hotnews, Avocații lui C.D. au scris de asemenea că vor să ceară înlăturarea sa din proces și suspendarea acestuia până când vor face apel la decizia de a-l obliga să își dezvăluie identitatea.

Spacey și-a cerut scuze în 2017 pentru ceea ce a spus că „ar fi fost un comportament profund nepotrivit pe fondul consumului de alcool” cu privire la acuzațiile lui Rapp.

„Însă sincer nu îmi amintesc întâlnirea”, a adăugat Spacey.

Actorul american nu a mai jucat în niciun film de la formularea acuzațiilor, ultimul său rol fiind în filmul Billionaire Boys Club lansat în 2018 însă filmările la acesta au început înainte ca acesta să fie acuzat de agresiune sexuală.

Citeşte şi: Kevin Spacey a anunţat public că este homosexual


loading...
Partenerii noștri