Kiev: Armata ucraineană trebuie să fie pregătită de orice evoluţie a relaţiilor cu Rusia, inclusiv de război

Armata ucraineană trebuie să fie pregătită de orice evoluţie a relaţiilor cu Rusia, inclusiv de război, şi în acest sens sunt luate măsurile corespunzătoare, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională, Andrei Lîsenko.

17 nov. 2014, 14:55
Kiev: Armata ucraineană trebuie să fie pregătită de orice evoluţie a relaţiilor cu Rusia, inclusiv de război

Armata ucraineană trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu cu Rusia, inclusiv de război, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională, Andrei Lîsenko.

”În oricare situaţie, că va fi sau nu un ordin pentru începerea unui război, militarii ucraineni trebuie să fie gata de orice evoluţie, inclusiv de agresiune. Pentru aceasta este pregătită prima linie de apărare, sunt întărite unităţile noastre, sunt pregătite mijloacele tehnice de apărare, precum şi unităţi suplimentare de oameni care acum sunt în rezerva activă şi care pot să acţioneze în caz de agresiune”, a dat asigurări Lîsenko, citat de RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă după ce duminică afirma că există indicii că separatiştii proruşi şi trupele ruse se pregătesc pentru o ofensivă în estul ţării. Săptămâna trecută, Kievul a anunţat intrarea masivă de tancuri şi trupe ruseşti şi în estul Ucrainei, afirmaţie confirmată de NATO, dar dezminţită puternic de către Moscova.