Kievul anunţă că a început RETRAGEREA ARMAMENTULUI greu din estul Ucrainei

Kievul a anunțat joi începerea retragerii armelor sale grele de pe linia frontului din estul separatist prorus, în cadrul ultimelor acorduri de pace semnate la Minsk.

26 feb. 2015, 13:43
Kievul anunţă că a început RETRAGEREA ARMAMENTULUI greu din estul Ucrainei

‘În conformitate cu acordurile de la Minsk din 12 februarie, Ucraina începe retragerea tunurilor de calibrul 100 milimetri de pe linia de demarcație. Este un prim pas spre retragerea armelor grele’, a indicat Statul Major al armatei ucrainene, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Acordurile de la Minsk prevăd ca, după intrarea în vigoare a armistițiului — regim instituit la 15 februarie—, părțile implicate în confruntările din estul ucrainean să înceapă retragerea armamentului greu din zona de conflict pentru crearea unei zone tampon lărgite

Citeşte şi Conflictul din Ucraina. Secretarul de Stat american, John Kerry, dă cărţile pe faţă: Rusia minte!

Misiunea la fața locului a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) declara miercuri că nu poate confirma nicio retragere, cerând părților să declare ‘tipul de arme grele pe care le dețin, itinerariile prevăzute pentru retragere și locul unde vor fi depozitate acestea după retragerea lor’.