Kievul anunţă recucerirea a cinci localităţi din mâinile separatiştilor în estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene au anunţat, marţi, recucerirea din mâinile separatiştilor proruşi a cinci localităţi din estul Ucrainei, inclusiv un centru de tranzit feroviar situat între cele două bastioane ale rebelilor, Doneţk şi Gorlivka, informează AFP şi Unian, potrivit Agerpres.

12 aug. 2014, 18:50
Kievul anunţă recucerirea a cinci localităţi din mâinile separatiştilor în estul Ucrainei

‘Armata ucraineană a eliberat oraşul Uglegorsk (Vuhlehirsk) şi a arborat drapelul ucrainean deasupra primăriei’, a anunţat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, pe conturile sale din reţelele de socializare Twitter şi Facebook.

Recucerirea acestui oraş cu 10.000 de locuitori, situat la 60 de km la nord-est de Doneţk, ‘este foarte importantă, pentru că el adăposteşte o gară de joncţiune feroviară între Doneţk şi Gorlivka’, a precizat liderul ucrainean.

Serviciul de presă al forţelor ucrainene angajate în operaţiunile din est a anunţat, la rândul său, recucerirea a altor patru localităţi din regiunea Lugansk: Pervoimaisk (40.000 de locuitori) şi Kamâşevka (2.800 de locuitori), Kalinovo (3.800 de locuitori) şi Ugledar, situate la distanţe de 60-75 de kilometri vest de oraşul Lugansk.

Forţele ucrainene desfăşoară o amplă ofensivă şi strâng de mai multe zile cercul în jurul oraşelor Doneţk şi Lugansk, două capitale regionale şi bastioane ale separatiştilor.