Kievul denunţă introducerea unui număr de trei lansatoare de rachete Grad din Rusia. Kremlinul neagă

Kievul a acuzat Rusia duminică de introducerea în estul Ucrainei a trei lansatoare de rachete multiple Grad şi a denunţat încălcarea spaţiului său aerian de zece ori în ultimele 24 de ore de drone ruseşti, relatează France Presse, transmite Agerpres.

17 aug. 2014, 14:32
Kievul denunţă introducerea unui număr de trei lansatoare de rachete Grad din Rusia. Kremlinul neagă

‘O coloană militară incluzând trei sisteme de arme Grad a intrat de pe teritoriul Rusiei în satul (ucrainean) Diakove în direcţia Nijni Nagolcik’, 76 km nord de Lugansk, unul din bastioanele rebelilor separatişti din estul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrii Lâsenko. ‘Dronele ruse au violat de zece ori spaţiul aerian ucrainean în ultimele 24 de ore’, a adăugat el.

În acelaşi timp, Kremlinul a dezminţit informaţiile difuzate de ‘primul ministru’ al autoproclamatei ‘republici populare’ Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, potrivit căruia Rusia a livrat echipamente militare separatiştilor proruşi în Ucraina.

‘Am reiterat de mai multe ori că nu livrăm niciun fel de echipamente militare acolo’, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, citat de agenţiile ruse de presă.

Într-o înregistrare postată pe Youtube, aşa-numitul ‘premier’ al Doneţkului declarase anterior că Rusia ar fi livrat rebelilor tehnică militară, 150 de bucăţi, între care 30 de tancuri, şi ar fi trimis întăriri de combatanţi special antrenaţi în Federaţia Rusă.