Kievul neagă informaţiile privind o convorbire Poroşenko-Barroso despre ameninţările lui Putin

Administraţia preşedinţiei de la Kiev a negat informaţiile apărute joi în presa germană potrivit cărora şeful statului ucrainean Petro Poroşenko i-ar fi făcut cunoscut preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, conţinutul unei conversaţii avute cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în care acesta ar fi ameninţat cu invadarea Poloniei, a României şi a statelor baltice.

19 sept. 2014, 07:05
Kievul neagă informaţiile privind o convorbire Poroşenko-Barroso despre ameninţările lui Putin

Kievul neagă informaţiile privind o convorbire Poroşenko-Barroso despre ameninţările lui Putin.

”Noi nu confirmăm informaţiile apărute în presă”, a afirmat Sviatoslav Ţegolko, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, citat de Interfax-Ukraina. Ucraina ”are o poziţie negativă faţă de speculaţiile care pun în pericol eforturile tuturor părţilor pentru instalarea păcii” în estul ţării, a adăugat oficialul de la Kiev.

Publicaţia germană Süddeutsche Zeitung a scris joi că Petro Poroşenko i-ar fi transmis şefului Comisiei Europene detaliile unei conversaţii avute cu Vladimir Putin, în care preşedintele rus ar fi ameninţat cu invadarea Poloniei, a României şi a statelor baltice. ”Dacă aş vrea, trupele ruse ar putea fi în două zile nu numai la Kiev, dar şi la Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia sau Bucureşti”, ar fi spus Putin, conform Süddeutsche Zeitung.

În urma informaţiilor apărute joi în publicaţia germană, executivul UE a declarat că nu are intenţia de ”a-şi desfăşura diplomaţia în presă şi nici de a comenta extrase din conversaţii confidenţiale”, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a CE, Pia Ahrenkilde-Hansen.