Kievul, presiuni imense pentru sancționarea Rusiei: Este timpul să acţionăm! Vedem cum se desfăşoară evenimentele

Ministru ucrainean de Externe face presiuni. Dmitro Kuleba spune că este timpul ca Occidentul să pună în aplicare cel puţin o parte din sancţiunile pe care le-a pregătit împotriva Rusiei, informează The Guardian.

20 feb. 2022, 17:23
Kievul, presiuni imense pentru sancționarea Rusiei: Este timpul să acţionăm! Vedem cum se desfăşoară evenimentele

Kievul, presiuni imense pentru sancționarea Rusiei. „Rusia trebuie oprită chiar acum. Vedem cum se desfăşoară evenimentele”, a spus Kuleba.

Kievul, presiuni imense pentru sancționarea Rusiei: Este timpul să acţionăm! Vedem cum se desfăşoară evenimentele

Declaraţia lui Kuleba a venit la scurt timp după ce Rusia şi Belarus au anunţat prelungirea exerciţiilor militare în apropierea graniţelor cu Ucraina, liderii occidentali avertizând despre o invazie iminentă rusă, în timp ce confruntările se intensifică în estul Ucrainei.

„Este timpul să acţionăm. Spun oficial că există toate motivele pentru a implementa acum cel puţin o parte din sancţiunile pregătite împotriva Rusiei”, a spus Kuleba într-o intervenţie de la conferinţă de securitate la München.

Separatiştii susţinuţi de Rusia din aşa-numitele republici Lugansk şi Doneţk au afirmat că există sate care au fost lovite cu obuze de mai multe ori de la miezul nopţii. Armata ucraineană a semnalat mai multe încălcări ale încetării focului în cursul dimineţii. Informaţiile din cele două surse nu au putut fi verificate independent, notează dpa.

Aceste informaţii intervin la o zi după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că există dovezi care sugerează că Rusia plănuieşte un atac la scară întreagă asupra Ucrainei.

„Nu există trupe care se retrag, cum susţine Rusia, ci sunt aduse noi trupe”, a spus el, precizând că există şi indicii că Rusia se pregăteşte să creeze un pretext pentru un atac.

Citește și: Rusia: 10 convoaie de soldaţi au părăsit Crimeea/ SUA: Rusia şi-a crescut prezenţa militară cu aproximativ 7.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina
În pofida faptului că Moscova a comasat peste 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, aceasta a negat în mod repetat că ar avea astfel de planuri.

Miniştrii de Externe din cadrul G7 au anunţat, sâmbătă seară, într-un comunicat, că îi cer Rusiei să aleagă calea diplomaţiei pentru dezescaladarea tensiunilor şi să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina. Miniştrii au menţionat că nu au observat o reducere a activităţilor militare ale Rusiei la frontieră şi că Rusia va fi judecată în funcţie de faptele sale.

Citește și: Mircea Geoană, dezvăluiri din culisele războiului Ucraina-Rusia: Sunt mulți agenţi FSB infiltraţi în Ucraina şi încearcă să provoace destabilizare
 

 

=