Kim Jong-Un a mai luat un cap: Şeful Statului Major al armatei nord-coreene a fost EXECUTAT

Șeful Statului Major al armatei nord-coreene, generalul Ri Yong-Gil, a fost executat în această lună pentru corupție, a anunțat miercuri agenția de presă sud-coreeană Yonhap, care citează surse anonime.

10 feb. 2016, 10:47
Kim Jong-Un a mai luat un cap: Şeful Statului Major al armatei nord-coreene a fost EXECUTAT

Potrivit DPA, generalul Ri Yong-Gil a fost executat săptămâna trecută. El fusese numit în 2013 și a fost văzut însoțindu-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul inspecțiilor militare până luna trecută, dar nu a participat la ședința comună a conducerii Partidului Muncitorilor și a armatei nord-coreene, organizată săptămâna trecută, și nici la lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune, în urmă cu trei zile.

Presa oficială nord-coreeană l-a menționat pe generalul Ri Myong-Su printre participanți, în locul generalului Ri Yong-Gil. Acesta din urmă își exprimase dezacordul față de recentele numiri ale unor responsabili politici în posturi importante din conducerea armatei nord-coreene. De asemenea, este posibil ca el să fi căzut victimă jocurilor de culise vizând înlocuirea sa.

Citeşte şi Ministrul apărării din Coreea de Nord a fost executat cu o rachetă antiaeriană

Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul Apărării nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-Un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar și nu executase unele dispoziții primite. De la începutul anului, alți 15 demnitari nord-coreeni au fost executați, potrivit serviciilor de informații sud-coreene.

În 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului său Jang Song-thaek (unul dintre mentorii săi), acuzat de trădare.