Kim Jong-Un DECLANŞEAZĂ RĂZBOIUL. Le-a ordonat trupelor să pregătească „ATACUL”

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, le-a ordonat, vineri, trupelor naţionale să fie "gata de luptă" pentru a ataca Coreea de Sud.

05 mai 2017, 08:46
Kim Jong-Un DECLANŞEAZĂ RĂZBOIUL. Le-a ordonat trupelor să pregătească „ATACUL”

Tiranul de la Phenian a inspectat mai multe detaşamente militare din Insulele Mu şi Jangjae aflate în apropiere de graniţa cu vecinul din Sud, ordonându-le trupelor să fie gata de atac.

Potrivit agenţiei naţionale de presă de la Phenian, KCNA, Kim Jong-Un ar fi ” pus la punct planul pentru un atac armat împotriva „inamicului” de la Sud.

Citeşte şi Congresul SUA a aprobat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Un grup de insule mici situat la câteva mile distanţă de Insula Yeongpyeong, a Coreii de Sud, este fieful lansatoarelor de rachetă şi al pieselor de artilerie. Cel mai recent atac al Nordului asupra Insulei Yeongpyeong a avut loc în 2010, în urma căruia doi civili şi-au pierdut viaţa – acesta fiind primul incident de acest fel de la Războiul Coreean din perioada 1950-1953.

Actualele ameninţări ale Coreii de Nord nu par să impresioneze Sudul care s-a declarat gata oricînd să contracareze prin forţă armată viitoare lovituri ale Nordului.