Kim Jong-Un l-a invitat pe Donald Trump la Phenian

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis o nouă scrisoare preşedintelui american Donald Trump, în care îl invită într-o vizită la Phenian, scria luni presa sud-coreeană, citând surse diplomatice, relatează Reuters.

16 sept. 2019, 10:43
Kim Jong-Un l-a invitat pe Donald Trump la Phenian

Această scrisoare – a doua primită de Trump în august – intervine în contextul în care negocierile în vederea unei ”denuclearizări” a peninsulei coreene se află în impas, iar Phenianul îşi multiplică testele de rachete balistice. În această scrisoare – care i-a fost transmisă lui Trump în a treia săptămână din august -, Kim afirmă că este dispus să îl întâlnească în al treilea summit, potrivit unei surse diplomatice, citată de ziarul Joongang Ilbo.

Din iunie 2018, Kim Jong Un şi Donald Trump s-au întâlnit în trei rânduri – ultima oară la 30 iunie, la linia de demarcaţie dintre cele două Corei, în Zona Demilitarizată (DMZ), potrivit news.ro.

Însă ei nu au avansat deloc în problema dezarmării nucleare, însă Guvernul nord-coreean nu mai realizează, pentru moment, teste nucleare în subteran.

Coreea de Nord a procedat săptămâna trecută la un nou test de rachete cu rază scurtă de acţiune, la câteva ore după ce a anunţat că vrea să reia, la sfârşitul lui septembrie, negocierile cu Statele Unite, potrivit news.ro.

Donald Trump anunţa la 9 august că a primit o ”scrisoare foarte frumoasă” de la Kim Jong Un şi evoca posibilitatea unei a patra întâlniri cu acesta.