Kim Jong-un, mai slab ca niciodată. Liderul de la Phenian le-a transmis nord-coreenilor să mănânce mai puțin

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) a postat câteva imagini uluitoare cu Kim Jong-un, surprinse în timpul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc. În poze, liderul nord-coreean, în vârstă de 37 de ani, este mai slab ca niciodată.

30 dec. 2021, 14:29
Kim Jong-un, mai slab ca niciodată. Liderul de la Phenian le-a transmis nord-coreenilor să mănânce mai puțin

Un Kim Jong-un slab, asta au putut vedea internauţii care au accesat fotografiile postate de KCNA, realizate cu prilejul unei reuniuni a partidului de guvernământ, la care s-a discutat despre planificarea strategică pentru anul viitor.

Reuniunea a avut loc în timp ce regimul lui Kim se confruntă cu provocări economice majore din cauza sancţiunilor internaţionale, dezastrelor naturale provocate de schimbările climatice şi perturbărilor cauzate de pandemie, asta în pofida faptului că ţara nu a raportat încă niciun caz pozitiv la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Regimul nu a precizat cât va dura sesiunea plenară. Este a patra pe care Kim Jong-un o convoacă în acest an după cele din ianuarie, februarie şi iunie. Liderul de la Phenian a folosit adesea aceste reuniuni de partid la nivel înalt pentru a emite noi directive de securitate şi a-şi explica poziţia cu privire la relaţiile cu SUA şi Coreea de Sud.

Citeste si Au trecut doi ani de când medicul chinez Li Wenliang a avertizat lumea privind pericolul izbucnirii unei pandemii de Covid: „Nu te vom uita niciodată”

La un congres al partidului din ianuarie 2021, el a numit Statele Unite „cel mai mare duşman” şi a anunţat extinderea arsenalului nuclear al regimului. Negocierile dintre cele două părţi bat pasul pe loc după o întâlnire eşuată între fostul preşedinte american Donald Trump şi Kim la Hanoi în februarie 2019.

Phenianul a respins până acum propunerile de discuţii ale administraţiei Biden.

Kim Jong-un slab. Liderul de la Phenian a scăpat de 20 kg

Dincolo de interesul politic și strategic stârnit de reuniune, presa internațională a observat că liderul nord-coreean a slăbit semnificativ de la ultima sa apariție publică.

Această scădere semnificativă în greutate a alimentat speculaţiile potrivit cărora Kim ar avea probleme de sănătate. Însă serviciile de informații din Coreea de Sud au infirmat faptul că liderul de la Phenian ar suferi de vreo boală. Serviciul Național de Informații (NIS) a apreciat atunci că greutatea lui Kim a scăzut de la aproximativ 140 de kilograme la 120 de kilograme. Anterior, NIS a spus că liderul nord-coreean are aproximativ 1,70 metri înălțime.

Citeste si Alertă OMS: „Tsunami de cazuri” prin circulaţia simultană a tulpinelor Delta şi Omicron

După aproximativ 10 ani de mandat, Kim Jong-un se luptă să depășească poate cea mai grea perioadă a guvernării sale, cauzată de problemele economice accentuate pe fondul pandemiei. Criza alimentară este una semnificativă, motiv pentru care Kim ar fi transmis poporului că, în următorii trei ani, trebuie să mănânce mai puțin.