Kim Jong-Un, vizat pentru prima oară de sancţiuni americane

SUA au anunțat miercuri sancțiuni financiare împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-Un, precum și a încă zece responsabili ai regimului comunist pentru încălcări ale drepturilor omului, relatează AFP, citată de Agerpres.

06 iul. 2016, 17:17
Kim Jong-Un, vizat pentru prima oară de sancţiuni americane

Kim Jong-Un este plasat pentru prima oară pe lista neagră a Trezoreriei americane după publicarea unui raport al Departamentului de Stat privind ‘grave abuzuri împotriva drepturilor omului în Coreea de Nord’, indică Trezoreria într-un comunicat.

Eventualele sale bunuri de pe teritoriul american, precum și cele ale celorlalți înalți responsabili desemnați au fost înghețate.

‘Sub Kim Jong-Un, Coreea de Nord continuă să dea dovadă de o cruzime intolerabilă și de duritate în cazul a milioane de persoane, recurgând la execuții extrajudiciare, muncă forțată și tortură’, a declarat Adam Szubin, adjunct al șefului Trezoreriei responsabil pentru lupta împotriva terorismului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Manevre fără precedent: Seulul, Tokyo şi Washingtonul se pregătesc pentru contracararea Phenianului

Printre cei zece responsabili desemnați, sancțiunile îi vizează și pe ministrul securității Choe Pu Il, consilierul său Ri Song Chol și directorul Biroului Ministerului Securității de Stat, Kang Song Nam.

Cinci entități, printre care ministerul care răspunde de cenzură, au fost și ele adăugate pe lista neagră americană.

Coreea de Nord face deja obiectul a numeroase sancțiuni internaționale, și în special americane, pentru programele sale nuclear și balistic.