Kim Kardashian, în Armenia pentru ceremonia de comemorare a genocidului armean

Vedeta de reality show americană Kim Kardashian și familia ei au ajuns miercuri pentru prima dată în patria străbună, Armenia, cu câteva săptămâni înainte de comemorarea a o sută de ani de la genocidul armean.

09 apr. 2015, 07:06
Kim Kardashian, în Armenia pentru ceremonia de comemorare a genocidului armean

Îmbrăcată într-un pardesiu lung alb, Kim Kardashian a aterizat împreună cu sora sa în capitala țării, Erevan, beneficiind de o protecție întărită, potrivit imaginilor transmise în direct de mass-media locale. Soțul ei, rapper-ul Kanye West, nu părea să fie prezent.

Vedeta americană a venit în Armenia pentru „a lucra la un film documentar privind genocidul” și pentru ceremonia de „comemorare a victimelor”, a explicat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, organizatorului călătoriei.

Strămoșii din partea tatălui ai familiei Kardashian au emigrat în SUA pentru a fugi de masacrele din Armenia din 1915-1917. Artista urmează să viziteze memorialul dedicat genocidului din capitala Erevan și Arhivele naționale pentru a consulta documentele legate de străbunii ei. Kim Kardashian va pleca apoi în localitatea Gyumri (nord-vest) unde locuiesc rudele ei îndepărtate.

Armenia se pregătește să comemoreze, la 24 aprilie, o sută de ani de la genocidul comis în timpul Primului Război Mondial de turci. Turcia refuză în continuare să admită termenul de eliminare planificată sau de ‘genocid’, în care au murit 1,5 milioane de armeni (500.000 potrivit Turciei), scrie AFP.