Kirk Douglas, scos la plimbare în scaunul cu rotile. „Spartacus” a împlinit 102 ani FOTO

Kirk Douglas, legendarul actor de la Hollywood, a ajuns dependent de scaunul cu rotile. La venerabila vârstă de 102 ani, cel care l-a interpretat pe "Spartacus" și a frânt inimile multor femei în filmele în care a apărut, a fost surprins la plimbare prin Beverly Hills.

20 mart. 2019, 18:23
Kirk Douglas, scos la plimbare în scaunul cu rotile. „Spartacus” a împlinit 102 ani FOTO

Kirk Douglas era însoțit de asistenta personală și purta ochelari de soare, din cauza fotosensibilității de care suferă. În ciuda vârstei, glumea cu femeia care împingea căruciorul, zâmbea și saluta lumea care îl recunoștea.

Kirk Douglas a debutat în 1946 în filmul „Ciudata iubire a Marthei Ivers”. Până să cunoască celebritatea a vândut gustări la colț de stradă și vindea ziare prin intersecții pentru a-și întreține familia. A descoperit dragostea pentru teatru după ce a primit o bursă de studiu la Academia Americană de Artă Dramatică și a avut-o colegă de promoție pe Lauren Bacall. Specialitatea lui însă devin filmele western și cele despre război. În 1960, îl interpretează pe gladiatorul Spartacus în filomul omonim.

Kirk Douglas a fost căsătorit cu Diana între 1943 și 1951. Din această căsnicie a avut doi fii: pe Michael (74 de ani) și pe Joel (71 de ani). Kirk Douglas se căsătorește cu Anne Buydens în 1954 și au doi fii: pe Peter (63 de ani) și pe Eric, care a murit în 2004 la vârsta de 46 de ani, în urma unei supradoze. Diana Douglas a murit la 3 iulie 2015.