Kitul de supravieţuire în caz de CUTREMUR. Iată ce conţine rucsacul care îţi poate salva viaţa VIDEO

Peste 200 de cutremure au avut loc în România de la începutul anului, patru dintre cele mai puternice s-au produs în doar 24 de ore. Teama de un cutremur de proporţii i-a făcut pe mulţi să-şi ia măsuri de siguranţă: aşa a apărut kit-ul de supravieţuire, informează România TV.

01 apr. 2014, 13:08
Kitul de supravieţuire în caz de CUTREMUR. Iată ce conţine rucsacul care îţi poate salva viaţa VIDEO

Kitul de supravieţuire pare un rucsac simplu, plin cu lucruri la fel de simple. Numai că aceste lucruri pot salva vieţi în anumite condiţii. Kitul conţine o trusă medicală, apă, conserve cu mâncare, biscuiţi, o lanternă, un radio cu baterii şi un fluier.

Kitul de supravieţuire face diferenţa dintre viaţă şi moarte şi se poate întâmpla să scapi dintr-un cutremur şi să mori pentru că nu ai ştiut care sunt lucrurile de care ai nevoie şi pe care să le pui în acest kit de supravieţuire„, a declarat Mario DeMezzo, Habitat for Humanity România.

Un astfel de kit costă între 250 şi 300 de lei. Specialiştii spun că rucsacul de siguranţă trebuie să devină ceva obişnuit în casele românilor, şi în special în Bucureşti. Capitala europeană cu cel mai mare grad de risc în caz de cutremur, spune presa engleză. De altfel, două cutremure s-au produs numai în ultimele 24 de ore. Iar autorităţile avertizează că trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău.

 

Este o anumită încărcare tectonică în zona respectivă. Nu putem să neglijăm şi posibilitatea unui cutremur mare care va veni când va veni. Trebuie să fim pregătiţi„, a precizat Mircea Radulian, director ştiinţific INFP.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs sâmbătă şi a avut magnitudinea de 5 pe Richter.

Citeşte şi Măsură rapidă împotriva cutremurelor. Vezi ce decizie s-a luat pentru evitarea carastrofelor