Klaus Iohannis a anunţat când face consultări cu partidele. „Acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca săptămâna viitoare partidele politice parlamentare pentru o primă rundă de consultări referitor la soluţionarea crizei guvernamentale.

07 oct. 2021, 14:26
Klaus Iohannis a anunţat când face consultări cu partidele. „Acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste”

Klaus Iohannis a anunţat când face consultări cu partidele politice, cu prilejul unei vizite efectuate joi la Nuclearoelectrică de la Cernavodă. Cu acest prilej, şeful statului a criticat din nou partidele care au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12,00, cu partidele parlamentare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 11. Urmează noi restricţii în Capitală

Klaus Iohannis a anunţat când face consultări cu partidele. „Trebuie să găsim o ieșire din această criză”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat din nou atacuri la adresa politicienilor USR care „s-au aliat cu PSD și AUR și au dărâmat Guvernul”

„Evaluarea mea oricât de trist ar suna este că acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum.

Cum s-a ajuns aici? USR care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Însă pentru USR nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și AUR și au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză”, a precizat preşedintele.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 7 octombrie. Aproape 15.000 de noi infectări şi 1556 de pacienţi în stare gravă la ATI

Klaus Iohannis: „Nu știu dacă primă rundă va duce la o soluție”

„Pașii constituționali sunt bine cunoscuți. Eu voi invita partidele la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, responsabili să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12.00.

Sincer nu știu dacă primă rundă va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc cu partidele o ieșire din această criză. Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, suntem în plin val patru pentru că prea puțini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a prețurilor la energie care nu a fost generat de noi, este o criză globală”, a mai precizat şeful statului.

Klaus Iohannis explică de ce face consultări săptămâna viitoare. „Crizele politice se întâmplă când apar orgolii sau tâfne”

De asemenea, Klaus Iohannis a explicat de ce a convocat consultări la Palatul Cotroceni săptămâna viitoare.

„Crizele politice, de regulă, nu se pot rezolva foarte repede pentru că ele se întâmplă atunci când politicienii nu se mai înţeleg între ei sau apar orgolii sau tâfne.

Am asistat la un entuziasm total nemotivat şi fundamental deplasat în Parlament că a fost dat jos Guvernul şi s-au lăudat ei că ce au făcut ei pentru români.

Pentru români au făcut că au dărâmat Guvernul în plină criză pandemică şi în plină energetică.

Una peste alta, eu rămân la părerea mea. Această chestiune denotă un cinism care se ascunde la unii sub masca reformismului, la alţii sub masca cică grijii pentru români”, a conchis preşedintele.

https://youtu.be/uHqf569BjO8