Klaus Iohannis a avut o convorbire cu noul preşedinte al Italiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o convorbire telefonică cu Sergio Mattarella, noul preşedinte al Italiei, subiectele abordate fiind relaţiile româno-italiene şi situaţia comunităţii româneşti din Italia.

05 feb. 2015, 18:32
Klaus Iohannis a avut o convorbire cu noul preşedinte al Italiei

„Domnul preşedinte Iohannis l-a felicitat pe omologul său pentru alegerea în calitate de preşedinte al Italiei şi şi-a exprimat dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, construit pe o relaţie lungă şi solidă. Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi de afaceri italiene în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a menţionat că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaşte reprezentanţi ai comunităţii române din Italia şi că îşi doreşte găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor şi italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa”, se mai spune în comunicat.

Sergio Mattarella a fost ales preşedinte al Italiei, pe 31 ianuarie. Judecător la Curtea Constituțională a Italiei, politicianul de centru-stânga a fost susținut de premierul Matteo Renzi, fiind ales abia în al patrulea tur de scrutin, în primele trei tururi nefiind întrunit cvorumul necesar.

Pentru alegerea președintelui Italiei sunt eligibili să voteze un număr de 1.009 parlamentari și oficiali locali.

Mattarella devine astfel al 12-lea președinte al Republicii Italiene de după Al Doilea Război Mondial.