Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Olandei despre Grupul de luptă din România şi sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o discuţie telefonică cu premierul Olandei, Mark Rutte, căruia i-a mulţumit pentru trimiterea a 200 de soldaţi olandezi în România pentru a face parte din Grupul de luptă aliat care va fi desfăşurat în ţara noastră.

04 mai 2022, 20:35
Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Olandei despre Grupul de luptă din România şi sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova

Discuţiile dintre Klaus Iohannis şi  premierul olandez Mark Rutte au atins şi tema sprijinului pe care România şi Regatul Ţărilor de Jos în acordă şi vor continua să-l acorde Ucrainei şi Republicii Moldova.

„O conversaţie foarte bună cu premierul Rutte. I-am mulţumit lui şi Olandei pentru trimiterea a 200 de soldaţi în România ca parte a Grupului de luptă ce va fi condus de Franţa. Am făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea sprijinului acordat Ucrainei şi Moldovei şi sancţionarea în continuare a Rusiei. Unitatea şi solidaritatea sunt forţa noastră în aceste vremuri” a scris şeful statului, pe Twitter.

Pe 21 aprilie, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van Ees, i-a prezentat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari.

Citeşte şi: Cresc salariile în România. Guvernul a pregătit Ordonanţa privind majorarea veniturilor angajaţilor fără să plătească taxe şi impozite

Klaus Iohannis a avut, tot miercuri, şi o întâlnire cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, reiterând aşteptările României privind aderarea la spaţiul Schengen.

„Am reiterat aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la spaţiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluţii”, a spus Iohannis, în conferinţa comună cu preşedintele german, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ despre vouchere şi ajutoare sociale: „Săptămâna viitoare vor fi pe masa Guvernului”