Klaus Iohannis a bătut cu pumnul în masă la Parlamentul European. ”Țara mea este unul dintre cele mai bune exemple ale puterii”

Klaus Iohannis se află la Parlamentul European, la invitația doamnei președinte Metsola, pentru a participa la dezbaterea ”This is Europe”, dar și pentru a vorbi deschis în fața celorlalți membrii pe temele cele mai importante ale Uniunii Europene.

07 feb. 2024, 12:55
Klaus Iohannis a bătut cu pumnul în masă la Parlamentul European. ”Țara mea este unul dintre cele mai bune exemple ale puterii”

Klaus Iohannis se află la Parlamentul European, la invitația doamnei președinte Metsola, pentru a participa la dezbaterea ”This is Europe”, dar și pentru a vorbi deschis în fața celorlalți membri pe temele cele mai importante ale Uniunii Europene.

Citește și Klaus Iohannis, undă verde pentru comasarea alegerilor: „Nu am nimic împotrivă. Să decidă Guvernul, dar totul să fie legal”

„Vreau să reafirm încrederea mea și a poporului român, în valoarea acțiunii europene unite și solitare în puterea incontestabilă a unei singure Europe. Efectele pandemiei, războiul Rusiei cu Ucraina, toate acestea sunt doar câteva dintre evoluțiile dramatice care ne-au testat nu doar capacitatea de răspuns ci si atașamentul sincer față de uniune.

Țara mea este probabil unul dintre cele mai bune exemple ale puterii transformatoare a Uniunii Europene. Aderarea a adus beneficii indiscutabile. Fondurile ne-au permis să realizăm proiecte nedestructibile de construcții.

Uniunea Europeană, un spațiu al siguranței

Printre altele, președintele României a mai spus că UE reprezintă un spațiu total al siguranței, al prosperității, dar și al diversității.

„Uniunea e un spațiu al siguranței, al prosperității și al diversității. UE rămâne prin excelentă un spațiu al liberei circulații. Doar astfel vom avea reflectarea corectă si concretă.

Proiectul european necesită zi de zi efort, răbdare și onestitate, dacă vrem să trăim liberi într-o Europă unită. România e un promotor puternic.

Citește și Klaus Iohannis, discurs pentru români din Parlamentul European: „Am discutat și despre războiul din Ucraina și despre cum trebuie să rămânem uniți”

Avem responsabilitatea de a susține o Europă care duce mai departe aceste principii si valori, inclusiv către prietenii noștri care au ales modelul nostru de democrație și dezvoltare, iar o etapă cheie o reprezintă chiar alegerile europene, acestea vor trebui să ne ajute pragmatic și să ne pregătească mai bine pentru viitor”, spus Klaus Iohannis.