Klaus Iohannis a decapitat conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru încetarea raporturilor de serviciu ale şefului Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul principal de poliţie Jănică Arion-Ţigănaşu, şi ale adjunctului acestuia, chestorul de poliţie Genu-Eduard Radu, cu Ministerul Afacerilor Interne.

15 mart. 2016, 19:10

Mai multe nume grele din Ministerul de Interne au fost trase pe linie moartă. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru încetarea raporturilor de serviciu pentru: chestor-șef de poliţie Vlădulescu Aurel cu Ministerul Afacerilor Interne; chestor principal de poliţie Arion-Ţigănașu Jănică (şeful DGA) cu Ministerul Afacerilor Interne, chestor de poliţie Radu Genu-Eduard (adjunctul DGA) cu Ministerul Afacerilor Interne şi chestor de poliţie Dosaru Viorel cu Ministerul Afacerilor Interne, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă şi pe generalul-locotenent – cu trei stele Grădinaru Dorel din Ministerul Afacerilor Interne.

Cine sunt greii care au fost traşi pe dreapta

Dorel Grădinaru a condus Inspectoratul General de Aviaţie din Ministerul de Interne, fiind demis de la conducerea instituţiei după tragedia de la Constanţa când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol.

Citeşte şi: Viorel Dosaru a fost retras de Cioloş din postul de subsecretar de stat în MAI

Numele lui Viorel Dosaru, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, apare în dosarul de evaziune fiscală clasat de procurorul Lucian Papici.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat redeschiderea urmăririi penale de către DNA într-un dosar clasat în anul 2014 de procurorul Lucian Papici, dosar în care erau cercetaţi şefi de unităţi de Parchet din judeţul Prahova, fostul şef al Poliţiei Judeţene, şeful Poliţiei Ploieşti, fostul şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, mai mulţi comisari şefi din Poliţia Prahova, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Cercetările în acest dosar au pornit de la dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii conducerii PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Aurel Vlădulescu a fost între 2008 și 2009 șeful IPJ Dâmbovița. Din 2016 a ocupat funcția de director al Direcției Audit Public Intern din MAI.