Klaus Iohannis a decis: aproximativ 50 de militari ucraineni vor fi instruiți în România

Președintele Klaus Iohannis a informat, luni, Parlamentul că a aprobat instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni. Șeful statului a mai menționat că a aprobat și tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei.

18 mart. 2024, 13:33
Klaus Iohannis a decis: aproximativ 50 de militari ucraineni vor fi instruiți în România
Klaus Iohannis a decis: aproximativ 50 de militari ucraineni vor fi instruiți în România

Klaus Iohannis a informat că a aprobat instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni, dar și tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei.

Citește și: Armata Română prelungește perioada de recrutare a soldaților și gradaților profesioniști. Cum ar trebui să fie candidatul perfect

Klaus Iohannis: Militari ucraineni, instruiți în România

Pe agenda şedinţei conducerii reunite a celor două Camere ale Parlamentului de luni s-a aflat scrisoarea din partea preşedintelui Klaus Iohannis, prin care informează Parlamentul României că a aprobat tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni.

„Scrisoare din partea domnului Klaus-Werner Iohannis, Preşedintele României, prin care informează Parlamentul României că a aprobat tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni”, este unul din subiectele discutate de membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului.

Informarea şefului statului a fost transmisă comisiilor de apărare şi va intra la vot pe ordinea de zi a următorului plen comun.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au analizat, în ședința din 6 iulie 2023, implicarea României în crearea în unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16, inclusiv din Ucraina. Acum, președintele Iohannis a decis să permită antrenarea a aproximativ 50 de soldați ucraineni pe teritoriul țării noastre. Antrenamentele ar urma să înceapă din această vară și să țină până la finalul anului.

Citește și: Prima reacție a NATO, după declarațiile șocante ale lui Donald Trump! ”Subminează întreaga noastră securitate și expune soldaţii americani şi europeni unui risc sporit”