Klaus Iohannis, discuţii la Cotroceni cu ambasadorul Norvegiei în România VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorii străini acreditați în România, printre care şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti.  

21 ian. 2016, 15:14
Klaus Iohannis, discuţii la Cotroceni cu ambasadorul Norvegiei în România VIDEO

În timpul evenimentului de la Palatul Cotroceni, la care au fost invitaţi toţi diplomaţii străini acreditaţi în România, Klaus Iohannis a avut o discuţie în particular cu ambasadorul norvegian, potrivit România TV.

Discuţia vine în contextul scandalului fără precedent legat de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile din Norvegia încă din luna noiembrie, pe motiv că sunt abuzaţi şi îndoctrinaţi religios.

Iohannis a anunţat că susţine eforturile Guvernului în rezolvarea acestei probleme şi le-a spus, joi, şi diplomaţilor străini că trebuie făcute eforturi pentru ca drepturile românilor care trăiesc în străinătate să fie respectate. „Promovarea şi apărarea drepturilor cetăţenilor români din străinătate reprezintă pentru noi o preocupare constantă. Ne dorim ca românii din diaspora să beneficieze de libertatea şi posibilitatea de a-şi păstra identitatea şi să beneficieze fără discriminare de rezultatul muncii lor„, a declarat Klaus Iohannis.