Chestori de poliţie, eliberaţi din funcţie de Iohannis. Printre ei şi omul care i-a adus o odă lui Oprea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, mai multe decrete privind eliberarea din funcţie ale mai multor chestori de poliţie.

21 ian. 2016, 15:04

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, mai multe decrete privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne ale chestorilor principali de poliție Cuhutencu Ion şi Pop Nelu şi ale chestorilor de poliție Pop Ștefan-Zaharie şi Bădescu Mihai, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

Chestorul principal de poliție Nelu Pop a atras atenţia opiniei publice după ce i-a scris o odă fostului ministrul al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, într-o revistă a Inspectoratului General pentru Imigrări.

Reverberația noastră românească și exprimarea publică a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotații înalte prin participarea inimoasă-demnă-bărbătească și însuflețirea întregii festivități de către ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul Gabriel Oprea. Trăiesc sentimente de mare respect și aprecieri, alături de ceilalți colegi ai noștri din minister, față de omul ministru și ministrul om – din fruntea Internelor„, a scris Nelu Pop în editorialul său.

Și, ca și cum nu era de ajuns, mai departe în scrierea sa, chestorul principal de poliție spune despre ministrul de Interne că „Dumnezeu l-a adus la noi” și că de mult aștepta ziua în care „un șef de-al nostru să își aprecieze oamenii, nu numai după rezultatele privind statisticile polițienești”. „Noi trăim în prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a condițiilor normale de muncă. De mult așteptam ziua în care un șef al nostru să își aprecieze oamenii, nu numai după rezultatele privind statisticile polițienești. De mult așteptam un om care să ne adune într-o echipă, să facă armonie, să țină la oameni, să-i determine, să le ajute familiile celor căzuți la datorie.. De mult așteptam… Și Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a împlini și ține toate acestea, pe domnul Gabriel Oprea – ministrul om!„, a mai scris acesta.

Ştefan Zaharia Pop a preluat şefia Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă în luna octombrie 2009. Ştefan Zaharia Pop a ocupat funcţia de ataşat afaceri interne la MAI.