Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului: „Se creează premisele unei creşteri economico-sociale echilibrate şi sustenabile”. Cîţu a reacţionat imediat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

08 mart. 2021, 17:21
Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului: „Se creează premisele unei creşteri economico-sociale echilibrate şi sustenabile”. Cîţu a reacţionat imediat

Klaus Iohannis, prin Adminstraţia Prezidenţială, a arătat că este încrezător în faptul că acest buget este unul echilibrat, adaptat condiţiilor de criză, dar care totuşi nu împovărează cetăţenii cu noi taxe şi impozite.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a promulgat luni, 8 martie 2021, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.

Klaus Iohannis: Doar prin reforme autentice, veniturile de la bugetul de stat vor înregistra creşteri sustenabile

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut. Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

Creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar și a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparență și eficiență în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creșteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori.” a anunțat Administrația Prezidențială.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri bombă în dosarul Băneasa! Cum au “inventat” procurorii un prejudiciu într-o evaluare bazată pe anunţurile imobiliare din ziarul Bursa! Raportul KPMG care spulberă “experţii” DNA. În realitate terenul agricol USAMV a fost chiar şi de 10 ori mai scump decât preţurile de vânzare din zonă!

Florin Cîţu, după promulgarea bugetului: De acum nu mai există scuze. Românii aşteaptă multe de la noi şi nu-i vom dezamăgi

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, după promulgarea bugetului, că nu mai există scuze, iar lucrurile promise trebuie îndeplinite.

”Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiţii. Am promis, am făcut”, a scris premierul, luni, pe Facebook, după promulgarea Legii bugetului de stat.

Premierul a precizat că lucrurile promise trebuie îndeplinite.

”De acum nu mai există scuze. Românii aşteaptă multe de la noi şi nu-i vom dezamăgi”, a mai scris Cîţu.


loading...
Partenerii noștri