Klaus Iohannis a promulgat legea. Mii de români primesc 1000 de lei pe card imediat ce decretul se publică în Monitor

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unui ajutor de stat pentru producătorii agricoli afectați de seceta de anul trecut. Bugetul total este de 300 milioane lei, iar fermierii vor primi ajutoare de până la 1.000 lei.

15 iun. 2023, 12:11
Klaus Iohannis a promulgat legea. Mii de români primesc 1000 de lei pe card imediat ce decretul se publică în Monitor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri legea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume – fructe şi cartofi. Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume, fructe şi cartofi, pentru o perioadă de trei ani, scrie News.ro.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Indemnizaţiile majorate cu 3500 de lei intră pe card după ce apare decretul în Monitorul Oficial
Schema propune acordarea de sprijin sub formă de grant, pe o perioadă de 3 ani, în valoare de 100.000 euro anual, în cazul persoanelor juridice şi a persoanelor fizice înregistrate fiscal, respectiv 300.000 euro anual în cazul cooperativelor pentru susţinerea activităţilor de sortare, ambalare, etichetare şi transport desfăşurate de producătorii agricoli de legume-fructe şi cartofi, conform legii promulgate de către Klaus Iohannis.

EXCLUSIV Dana Budeanu îi deplânge soarta lui Iohannis: „Trebuie să ai ficat puternic, după ce ai strigat ani de zile că PSD e cancer, acum să ajungi în genunchi în faţa lor să te salveze”

„Valoarea ajutorului de stat reprezintă 20% din valoarea producţiei comercializate şi se acordă anual, dar nu poate depăşi 100.000 de euro, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României la data comercializării, în cazul persoanelor juridice şi persoanelor fizice înregistrate fiscal conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.182/2016, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 300.000 de euro, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României la data comercializării, în cazul cooperativelor agricole înfiinţate, organizate şi care funcţionează potrivit Legii nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi Legii nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi grupurilor/organizaţiilor de producători”, mai arată actul normativ.

Legea care prevede pedepse cu închisoarea pentru difuzarea de imagini intime ale unei persoane identificate, fără consimţământul ei, promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal. Actul normativ prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 226 din Legea nr. 286/20019, în vederea incriminării divulgării, difuzării, prezentării sau transmiterii, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, arată legea promulgată de către şeful statului.

Actul normativ mai stabileşte şi sensul „imagine intimă”. Astfel, „prin imagine intimă se înţelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care îşi expune total sau parţial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, şi sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual”, conform sursei citate.

Totodată, legea promulgată că nu va constitui infracţiune această faptă în cazul în care „făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni”.