Klaus Iohannis a promulgat legea prin care majorările anuale ale punctului de pensie reprezintă praguri minime

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime.

30 iun. 2017, 11:57
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care majorările anuale ale punctului de pensie reprezintă praguri minime

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii de completare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Actul normativ completează art. 102 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și prevede că „majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime; valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilității financiar-fiscale nr. 69/2010 și în concordanță cu strategia fiscal-bugetară corespunzătoare”.

Citeşte şI:  Preşedintele Iohannis către noul Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Tot vineri, Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 8 din Legea 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Conform Administrației Prezidențiale, șeful statului a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru stimularea personalului de cercetare, dezvoltare și inovare din instituții de învățământ superior de stat și unități de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială și culturală a României, precum și cel pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea OUG 195/2005 privind protecția mediului, precum și pentru modificarea art. 3 din OUG 32/2015 privind înființarea Gărzilor forestiere.