Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a lui Hedi Fried, supravieţuitoare a Holocaustului

Publicat: Joi, 16 Aprilie 2015 14:51 // Actualizat: Joi, 16 Aprilie 2015 14:50 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretul de decorare a lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din  Regatul Suediei.

Foto: svt.se

"În semn de profund respect pentru suferinţele îndurate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, pentru contribuţia deosebită avută la promovarea valorilor toleranţei şi la mai buna cunoaştere a istoriei Holocaustului, președinte Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din Regatul Suediei", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan-Lucian Aurescu.

Hedi Fried s-a născut în Sighet şi a fost deportată, împreună cu familia, la Auschwitz, în 1944. Părinţii săi au fost ucişi acolo la puţin timp. Pe 15 aprilie 1945, după un an de chinuri crude prin lagărele de la Auschwitz-Birkenau şi Bergen-Belsen, cele Hedi şi sora sa au emigrat în Suedia.

Pentru că a supravieţuit Holocaustului, Hedi Fried s-a făcut psiholog. A fost primul psiholog din lume care a constituit grupuri speciale pentru psihoterapia supravieţuitorilor Holocaustului. Aşa a şi ajuns unul dintre protagoniştii filmului documentar "Ultimul supravieţuitor", regizat de americanii Michael Pertnoy&Michael Kleiman.

Hedi Fried a scris patru cărţi despre viaţa sa.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 19:01
...României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretul de decorare a lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din  Regatul Suediei. Citește mai departe…

...
16 apr 17:54
...a semnat joi, decretul de decorare a lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din  Regatul Suediei. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
16 apr 15:25
...Iohannis, a semnat joi, decretul de decorare a lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din  Regatul Suediei. Citește mai departe…   ...
16 apr 15:13
Răspunde | Votează email 0 email
Sasul cel mai corupt
Mai sa fie Inaltule de la Palat! Dar cand s-au facut jocurile si s-a pus presiune pe ICCJ ca sa se dea verdictul pentru inconpatibilitatea celui care crea ca Parlamentul sa devina carpa Trinomului, cum a fost?
Este clar ca madame Stanciu sefa ICCJ a avut ceva probleme si suparari cand i s-a impus de catre Binom sa faca o nelegiuire, iar acum este santajata cat va vi in sistem si deci, nu mai are putere de decizie decat formala.
Sa ne scuteasca "ficusul" de la Palat cu teorii puierile: care viitor Parlament, cel al PeNaL-ului? Pai la el sunt cei mai mari mafioti ai tarii la ora actuala, PSD s-a cam curatat. Ori Iohannis Alesul lui Coldea, ar trebui sa fie ultimul om de pe planeta care sa-si permita sa vorbeasca despre Justitie si cum sa se faca!
16 apr 15:10
...României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretul de decorare a lui Hedi Fried, psiholog şi scriitor din  Regatul Suediei. … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
16 apr 15:00
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H