Sevil Shhaideh, numită ministru la Dezvoltare în locul lui Dragnea. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire al noului ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh. Anterior, premierul Victor Ponta a confirmat că a transmis președintelui Klaus Iohannis nominalizarea privind noul ministru care îl va înlocui pe Liviu Dragnea. Sevil Shhaideh a depus, miercuri după-amiază, jurământul la Cotroceni.  

20 mai 2015, 07:13
Sevil Shhaideh, numită ministru la Dezvoltare în locul lui Dragnea. Iohannis a semnat decretul

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru „numirea în funcţia de membru al Guvernului al doamnei Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”.

Totodată, şeful statului a luat act şi de dmisia lui Liviu Dragnea din fruntea acestui minister.

Sevil Shhaideh, cea care a ocupat până acum poziţia de secretar de stat, va conduce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Citeşte şi: SURSE: Noul ministru al Dezvoltării va fi Sevil Shhaideh

Noul ministru a depus jurământul la Cotroceni la ora 17.00. Victor Ponta a confirmat, miercuri, că a transmis președintelui Klaus Iohannis nominalizarea privind portofoliul Ministerului Dezvoltării și că învestirea în funcție a noului ministru va avea loc după-amiază.

„Avem o nouă membră a echipei guvernamentale! Doamna Sevil Shhaideh va fi învestită în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la ora 17. Ea va continua proiectele începute de domnul Liviu Dragnea, căruia îi mulțumesc pentru activitate, și sunt convins că toate vor duse la bun sfârșit!”, a scris Ponta, ulterior, pe Facebook. 

Portofoliul Dezvoltării era vacant după demisia de vineri a lui Liviu Dragnea. Preşedintele executiv al PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Fost director al Direcţiei Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa, Sevil Shhaideh a devenit secretar de stat imediat după ce, în 2012, Liviu Dragnea a fost numit ministru la Dezvoltare.

În perioada 2007-2012, Sevil Shhaideh a fost director general la Direcţia Generală de Proiecte in CJ Constanţa si coordonator al UNCJR. Între 1993 si 2007 a fost Director Sisteme Informatice la CJ Constanta.

Sevil Shhadeh are 50 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiinşe Economice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Citeşte şi: Ce spune Victor Ponta despre înlocuitorul lui Liviu Dragnea în Guvern

Este fina lui Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, dar și a lui Liviu Dragnea. În MDRAP se spune că ar fi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea și că ar fi fost recomandată chiar de el și acceptată de premier.