Klaus Iohannis a semnat vineri decretele. Pleacă imediat din funcţie

Preşedintele României semnează pe bandă rulantă decrete de pensionare a magistraţilor, care se tem de creşterea vârstei de pensionare.

01 apr. 2022, 11:47
Klaus Iohannis a semnat vineri decretele. Pleacă imediat din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie a opt magistraţi.

Iohannis a promulgat legea prin care personalul sanitar încadrat în timpul stării de alertă poate rămâne pe post. Solidaritatea Sanitară: „Un act de recunoaştere morală a eforturilor”

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, au fost eliberaţi din funcţie: Daniela Olteanu – judecător la Judecătoria Mediaş, Emil-Mircea Amza – judecător la Judecătoria Piatra Neamţ, delegat în funcţia de preşedinte al acestei instanţe, Teodora Gheorghe-Sorescu – judecător la Curtea de Apel Piteşti, Camelia Ana Pop – judecător la Judecătoria Satu Mare, delegată în funcţia de preşedinte al acestei instanţe, Ioan Popescu – judecător la Curtea de Apel Timişoara, George Ciobanu – judecător la Curtea de Apel Craiova, Ana Ilieş – judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Iaşi, Anişoara Ghealdîr – judecător la Judecătoria Craiova.

Cei opt judecători au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Klaus Iohannis a semnat decretele. Pleacă direct acasă după apariţia în Monitorul Oficial
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt acordate drepturi persoanelor persecutate din motive politice

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii pentru completarea Decretului – Lege nr.118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, transmite Administraţia Prezidenţială.

Legea are ca obiect de reglementare completarea art. 5 din Decretul-lege nr.118/1990, în sensul extinderii sferei beneficiarilor actului normativ de bază, prin includerea unei noi categorii, respectiv copiii minori la data la care unul dintre părinţii lor fireşti era căsătorit cu o persoană aflată într-una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), care au crescut într-o asemenea familie, urmărindu-se acordarea unei indemnizaţii lunare şi pentru această categorie de urmaşi.

„Această iniţiativă legislativă vine să corecteze, să facă o reparaţie privind o discriminare rămasă în actuala lege privind urmaşii victimelor comunismului, foştilor deţinuţi politic, a oamenilor decedaţi din cauza agresiunii sistemului. Iniţiativa vine să deschidă, de fapt, drepturile, beneficiile pe care urmaşii le primesc şi copiii lor nebiologici ai victimelor comunismului. Aşadar, trebuie să votăm această lege, este vorba de un impact aproximativ de 150 de persoane, dar repară o inechitate care exista în forma actuală. Grupul USR PLUS va vota pentru”, a precizat senatorul USR Irineu Darău, în momentul când Senatul a votat proiectul de lege.