Klaus Iohannis: Am ajuns foarte prost în guvernarea PSD. Ruşine, PSD! Abia aştept să treacă moţiunea şi să scăpăm de PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD. Şeful statului a declarat că românii care s-au dus la vot au crezut minciunile PSD, care a promis că va curge numai lapte şi miere.

30 sept. 2019, 15:02
Klaus Iohannis: Am ajuns foarte prost în guvernarea PSD. Ruşine, PSD! Abia aştept să treacă moţiunea şi să scăpăm de PSD

„PSD a ţinut România în loc”, a subliniat Klaus Iohannis. Preşedintele Iohannis a amintit că de când PSD a preluat guvernarea au început să curgă atacuri la justitie, la mediul privat, la economia Romaniei.

„Stăm foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot. Cei care s-au dus au crezut, în bună parte, minciunile PSD. PSD promisese numai lapte și miere. Dar, ghinion, cum a spus unul, nu a fost așa. Și-au dat singuri jos guverne, și-au dat cu stângul în dreptul. Realitatea guvernării nu s-a îmbunătățit. Am ajuns acum să avem un guvern care reușește contraperformanță după contraperformanță. Fără PSD, României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD a ținut România în loc. Guvernul PSD refuză să se prezinte în Parlament pentru a obține un vot de validare, nemaivăzut, nemaiauzit. Guvernul propune pentru funcții europene importante persoane nepotrivite. Rușine, PSD! Eu am făcut ce putea un președinte să facă. Am reușit împreună cu voi și împreună cu românii. Abia aștept să treacă moțiunea și să scăpăm de PSD”.

PNL poate să livreze o guvernare competentă

“Avem nevoie de investiţii, avem nevoie de oameni competenţi în administraţie, avem nevoie de o legislaţie care încurajează antreprenorii şi nu inhibă, avem nevoie de educaţie de calitate, avem nevoie de un sistem de sănătate publică, care funcţionează cu pacientul în centru, avem nevoie de ceva ce se numeşte o guvernare performantă pentru români şi pentru România şi o astfel de guvernare, dragii mei, poate să o livreze Partidul Naţional Liberal”, a declarat Klaus Iohannis.

“Dragii mei, fiţi pregătiţi, momentul vine şi vine repede şi voi trebuie să vă apucaţi de o guvernare serioasă, dar pe lângă asta trebuie să facem un lucru foarte greu, trebuie să recâştigăm încrederea românilor. În ultimii ani, românii au fost atâta de dezamăgiţi încât mulţi dintre ei cred că în România nu mai sunt politicieni serioşi. Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea în clasa politică, mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea că în România se poate face ceva. Ori asta, dragii mei, se numeşte o reală catastrofă naţională”, a mai afirmat şeful statului. 

Iohannis crede că trebuie refăcută încrederea românilor în justiţie, educaţie, sănătate şi administraţie.

“Deci în afară de o bună guvernare, trebuie să recâştigăm încredere românilor, trebuie să refacem încrederea românilor în marile sisteme publice, în justiţie, în educaţie, în sănătate, în administraţie. Ceea ce trebuie să facem noi, dragii mei, în realitate este să reconstruim România şi o vom face împreună”, a mai transmis Iohannis la reuniunea liberalilor de la Cluj-Napoca.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest. Întrunirea  avut loc la Cluj-Napoca, fiind prezenţi peste 1.500 de membri şi simpatizanţi PNL, parlamentari şi primari ai formaţiunii.

”Bună seara dragii mei! Bună seara dragii mei liberali! Bună seara dragii mei ardeleni liberali!”, a spus şeful statului la urcarea pe scenă.

Particianţii l-au ovaţionat, iar Iohannis a continuat: ”Aşa mai mere… Sunt foarte bucuros că vă întâlnesc astăzi, aici, în Cluj. Sunt foarte bucuros fiindcă putem să pregătim în sensul cel mai pozitiv viitorul României. Fiindcă, dragii mei, împreună vom face viitorul României”.