Klaus Iohannis are un consilier CONDAMNAT. Cine este şi pentru ce a fost pedepsit

Preşedintele Klaus Iohannis a numit printre consilierii săi de la Cotroceni un personaj condamnat în urma unui proces civil care a avut ca obiect o acţiune în răspundere delictuală.

03 iun. 2015, 19:32

Andrei Muraru, fost director al IICCMER, este consilier prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă şi autorităţile publice.

În luna februarie, Andrei Muraru a pierdut un proces civil intentat de profesorul universitar dr. Corneliu Turianu, secretar al CNSAS, pentru acţiune în răspundere delictuală, şantaj şi defăimare, şi a fost obligat de Tribunalul Bucureşti la plata către reclamant a sumei de un euro despăgubiri morale, precum şi la publicarea hotărârii, integral, în două ediţii consecutive ale două publicaţii naţionale de largă circulaţie.

Click pentru mărire

Click pentru mărire

Profesorul universitar dr. Corneliu Turianu l-a acuzat, pe site-ul său, pe consilierul prezidenţial că „a mistificat realitatea privind cariera secretarului Colegiului CNSAS, invocând în fals o funcţie în fostul PCR pe care acesta nu a avut-o”:

Muraru a susţinut în scris şi în public, chiar în Jurnalul TVR, ajutat de „dieontoloaga” Rodica Culcer, că îşi bazează aceste afirmaţii, ce s-au dovedit a fi mincinoase, pe documente aflate în Mapa profesională a fostului judecător Corneliu Turianu, de la Ministerul Justiţiei, pe care a şi fluturat-o ca „dovadă” în faţa camerelor TVR. Operaţiunea de denigrare prin dezinformare neagră era menită să-l determine pe profesorul Corneliu Turianu, prin presiuni mediatice şi psihice, să-şi dea demisia de la CNSAS pentru ca în locul lui să fie instalat chiar fratele geamăn al lui Andrei Muraru, Alexandru Muraru, pe vremea aceea consilier al ministrului penal Tudor Chiuariu. Toata schema frauduloasă de cumetrie abjectă prin care se urmărea, în principal, infiltrarea „Miliţiei Spirituale” la vârful CNSAS, a dus însă la devoalarea unei alte infracţiuni, care se pedepseşte cu închisoare până la 10 ani: furt calificat de documente cu regim de secretizare specială din Arhiva Ministerului Justiţiei„, scrie pe site-ul fostului judecător Turianu, unde fratele lui Muraru este acuzat de „furtul a 16 mape profesionale (…) în calitate de funcţionar public, prin abuz în funcţie şi trafic de influenţă, uzând de numele ministrului Tudor Chiuariu”.

Citeşte şi CONSILIERII „SĂRACI” ai lui Klaus Iohannis. Cine este sfătuitorul de la Cotroceni cu cea mai mică avere

Mai mult, potrivit ziariştionline.ro, Alexandru Muraru a fost cercetat de Parchet pentru furt de documente din Ministerul Justiţiei pe vremea când era consilier al fostului ministru Tudor Chiuariu, documente folosite apoi de fratele său geamăn, Andrei Muraru, actualul consilier de la Cotroceni, împotriva lui Corneliu Turianu, în încercarea de a-l înlătura de la CNSAS. La rândul său, în urma plângerilor făcute de Corneliu Turianu, Andrei Muraru a fost cercetat şi el pentru complicitate la furt de documente şi pentru şantaj.