Klaus Iohannis: Aştept un plan clar de măsuri de urgenţă cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii

Klaus Iohannis a cerut un plan de măsuri de la Ministerul Sănătăţii după publicarea listei cu spitalele unde au fost găsiţi dezinfectanţi diluaţi. Preşedintele spune că nu este loc de măsuri parţiale în domeniul Sănătăţii.

06 mai 2016, 16:25
Klaus Iohannis: Aştept un plan clar de măsuri de urgenţă cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii

Klaus Iohannis reacţionează la lista publicată de Ministerul Sănătăţii, cu spitalele unde au fost depistaţi dezinfectanţi diluaţi. Preşedintele cere un plan de măsuri de la Ministerul Sănătăţii în urma informaţiilor apărute. 

„Crizele repetate din sistemul sanitar dovedesc încă o dată ineficacitatea unor soluții parțiale la problemele majore existente și impun intervenția fermă din partea celor responsabili. Aștept din partea Ministerului Sănătății o analiză exactă și un plan clar de măsuri de urgență cu privire la situația din domeniul sănătății, ca urmare a publicării listei cu spitalele în care au fost depistate probleme cu dezinfectanții”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii a publicat lista spitalelor unde au fost găsiţi dezinfectanţi diluaţi. 1 spital din 6 are probleme