Klaus Iohannis: Avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:23 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Preşdintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la lansarea ărţii sale, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", că ceea ce lipseşte României este o educaţie care merge în profunzime, el remarcând că "avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima".

“România nu are un viitor bun fără educaţie. Avem un sistem de educaţie pe care mulţi îl consideră performant, avem olimpici de mare succes, însă ceea ce ne lipseşte este o educaţie care merge în profunzime. Avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima”, a spus Iohannis, citat de News.ro.

“Educaţia dă direcţia unei vieţi şi a unei ţări”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte.

“La începutul mandatului meu, mi-am pus problema cum să facem să funcţioneze mai bine lucrurile în România, să punem România pe picioare într-un fel sustenabil, durabil, şi am ajuns la concluzia că ceea ce ne trebuie este un lucru şi care trebuie fiecăruia în parte: educaţie”, consideră preşedintele.

Preşedintele a adăugat: “Ceea ce ne lipseşte este “România educată”, care nu este un proiect de lege, ci care vrea, împreună cu societatea civilă, cu dascălii, cu partidele politice, să construiască un sistem care ne permite o reformă profundă în domeniul educaţiei”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
analfabetism educaţie Klaus Iohannis
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7600
RON
24 Oct
noapte 9 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H