Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare şi a avertizat că nu va fi momentul de "relaxare totală".

22 apr. 2021, 13:27
Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă românii vor putea merge de 1 iunie la plajă fără mască de protecţie. Preşedintele a făcut clarificări despre momentul la care restricţiile ar putea fi relaxate.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”

Preşedintele a afirmat că este „foarte optimist” că în cursul verii România va ajunge în situaţia în care va avea puţine restricţii.

„Sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinări creşte, atunci cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri.

Vom putea să  relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a afirmat Iohannis.

Joi va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. Comitetul este condus de premierul Florin Cîţu, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

De asemenea, din acest comitet fac parte Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP, conform News.ro.

Citeşte şi: RELAXARE de la 1 iunie 2021: s-ar putea renunţa la carantina de noapte, iar masca nu va fi obligatorie la plajă