Klaus Iohannis, avertisment DUR legat de ÎNVĂŢĂMÂNT şi SPORT

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România. Preşedintele susţine tema prezenţei sportului în şcoală.

10 mart. 2015, 16:57
Klaus Iohannis, avertisment DUR legat de ÎNVĂŢĂMÂNT şi SPORT

„Sunt dascăl de profesie şi ştiu că şcoala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităţilor de investiţii în aceste domenii”, a declarat Klaus Iohannis la ceremonia lansării oficiale a proiectului „Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”.

Citeşte şi: O nouă materie pentru elevi? Vezi ce s-ar putea preda în şcolile din România, începând din toamnă

Preledintele României a precizat că o competiţie sportivă internaţională, organizată în România, ar însemna beneficii economice şi sociale, capital de imagine, investiţii şi încurajarea turismului, dar în acelaşi timp ar însemna, prin participarea atâtor sportivi universitari, recunoaşterea şi răsplătirea valorii, muncii şi dedicaţiei.

Un astfel de eveniment ar aduce însă ceva mai presus de stadioane, locuri de cazare, săli de sport şi turişti. Ar aduce la noi acasă emoţia şi solidaritatea pe care le inspiră reuşitele sportivilor noştri şi imnul naţional intonat în cinstea lor”, a adăugat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, pe Facebook: Care este cel mai emoţionant moment pe care îl trăieşte ca preşedinte

La lansarea oficială au participat ministrul Tineretului şi Sportului,Gabriela Szabo, Andreea Răducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român, şi ministrul Educaţiei, Mihai Câmpeanu.