Klaus Iohannis, AVERTISMENT TERIBIL! Ce spune despre sistemul medical după explozia cazurilor de COVID 19

Klaus Iohannis a făcut, marţi, un apel către români, pe care i-a îndemnat să fie prudenți și să respecte reglementările. "Doar împreună putem depăși această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi imposibil să reușim", a spus Klaus Iohannis.

13 oct. 2020, 16:00
Klaus Iohannis, AVERTISMENT TERIBIL! Ce spune despre sistemul medical după explozia cazurilor de COVID 19

„Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem o creștere îngrijorătoare a epidemiei de Covid-19. Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală și în multe județe, ce se reflectă în numărul de infectări și la ATI. Cel mai dramatic este că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele statisticilor seci se află familii îndurerate. Suntem deja într-o situație dificilă, într-un val 2, și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să fim transparenți pentru a-i face pe cei mai reticenți să conștientizeze realitatea situației. Doar împreună putem depăși această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi imposibil să reușim”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, apel către autorităţi. „Menţineţi şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate!”

„Fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte reglementările. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face. Dragi români, știu cât de grele și epuizante au fost aceste luni. Vom ajunge să ne bucurăm din nou de toate activitățile cu care eram obișnuiți cu atât mai repede cu cât vom stopa îmbolăvirile. Restricțiile sunt doar de moment. Unele activități la care renunțăm pot fi recuperate. Însă, viețile nu le mai putem aduce înapoi. Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de Covid-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit. Contestările permanente întrețin o stare de neîncredere cu efecte nocive majore. Experineța din ultimele luni arată clar că situația poate fi ținută sub control prin normele sanitare și măsuri stricte. Acum avem mult mai multe informații medicale despre virus, iar autoritățile se adaptează permanent și învață inclusiv din propriile greșeli pentru a lua măsurile necesare”, a mai spus preşedintele României.

Klaus Iohannis, apel de ultimă oră către români. „Suntem deja într-o situație dificilă, într-un val doi!” VIDEO

„E mult mai uşor să respectăm acum măsurile decât să regretăm mai târziu că nu am făcut tot ce ţinea de noi. Să nu ne amăgim singuri. Vom putea depăşi cu bine perioada aceasta doar respectând regulile şi încurajându-i pe cei dragi să facă la fel”, a încheiat Klaus Iohannis.