Klaus Iohannis, baie de mulţime în fieful PSD după anunţarea candidaturii: „PSD este o catastrofă” VIDEO

Aproximativ 1.500 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari şi aleşi locali au participat sâmbătă la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Vest şi Oltenia. 

21 sept. 2019, 08:39
Klaus Iohannis, baie de mulţime în fieful PSD după anunţarea candidaturii: „PSD este o catastrofă” VIDEO

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la reuniunea regională a PNL de la Craiova, că, pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Iohannis a spus că România a ajuns aici prin alegeri, când pesediştii au promis marea cu sarea şi au realizat nimic. El a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii 5 ani, dar că împreună cu liberalii şi cu celelalte forţe proeuropene vor câştiga alegerile şi vor forma un guvern care lucrează pentru români. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că Guvernul pe care îl conduce nu este unul „eşuat” aşa cum a spus preşedintele Klaus Iohannis, precizând că şeful statului se joacă cu cuvintele şi că este foarte uşor să jigneşti. Dăncilă s-a referit şi la afirmaţia lui Iohannis că PSD este o „catastrofă”, afirmândă că, dacă pentru preşedinte catastrofă înseamnă creşteri de pensii, salarii, atunci înseamnă că aprecierile acestuia sunt inversate.

Aţi început, am început împreună foarte bine. Acţiunea de strângere de semnături a fost un real succes şi acest succes vi se datorează vouă. Felicitări! Este enorm. 2,2 milioane semnături din care peste un sfert de milion de aici, din Oltenia. Asta arată ceva, asta arată că România ne vrea. Am fost ieri şi am depus aşa cum scrie în lege cererea mea de a fi înscris pe lista candidaţilor pentru Preşedinţia României. Împreună cu mine au fost foarte mulţi liberali şi în faţa sediului ne-am făcut poze, ne-am aplaudat reciproc şi cineva mă întreba: domnule preşedinte, dvs. de ce mai vreţi un mandat? Eu de ce mai vreau un mandat? Trebuie să mergem puţin în urmă şi să vedem de ce vrem noi, voi şi cu mine, să conducem România”, şi-a început Iohannis discursul. 

El a spus că a venit cu maşina de la Piteşti la Craiova. „M-am aşteptat să găsesc o bucată de drum rapid sau de autostradă, pentru că de când sunt eu în politică PSD promite ba autostradă, ba drum rapid. Acest drum evident nu este, dar în rest, dacă ne uităm prin ţară, PSD a realizat mii de km. de autostradă… cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că PSD de mult timp promite, cu bani europeni desigur, acele spitale mari, regionale.

„Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu, nu. Acum câteva săptămâni dna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă. Vă daţi seama ce bătaie de joc al adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp, ne spun că acum vor demara hârtiile. Deci spitale nu avem”, a spus el.

Preşedintele a mai spus că „şcoli moderne nu avem, pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi”, „veşnica explicaţie a PSD că vor fi”.

„Nu e cazul să enumăr tot ce nu avem. (…) Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Am ajuns în această situaţie prin alegeri. În decembrie 2016, PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii, şi autostrăzi, şi spitale, şi şcoli, şi marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb, au reuşit ei, pesediştii, să-şi înşurubeze neamurile, prietenii, membrii de partid, în multe, multe poziţii publice. Oamenii competenţi pe care îi are România au trebuit să facă loc pentru aceşti incompetenţi care aproape au reuşit să distrugă sistemele publice din România, care aproape au reuşit să înlăture democraţia din România, dar unii ne-am opus”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a spus că a fost pe fază şi a reuşit să oprească multe din lucrurile pe care voia să le facă PSD.

„Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază, am folosit instrumentele constituţionale şi am oprit foarte multe din prostiile, din nesimţirile pe care le-au planificat pesediştii pentru România. Şi cel mai mare succes a fost pe 26 mai, când împreună cu europarlamentarele pe care le-aţi câştigat, am câştigat împreună cu 6,5 milioane de români referendumul care a arătat ceva foarte clar, ne-a arătat ce nu mai vor românii, nu mai vor PSD, nu mai vor această catastrofă care a inhibat dezvoltarea României”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a spus că pe 26 mai românii au arătat că vor PNL.

„Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD, trebuie să modernizăm România, trebuie să ajungem într-un final la ceea ce am numit şi scrie pe toate afişele mele: la o ţară normală. E prea mult ce vreau eu? E prea mult pentru români să aibă o ţară europeană, modernă, normală? Nu cred că e prea mult şi nu cred că e o pretenţie exagerată. Eu cred că România normală i se cuvine fiecărui român”, a adăugat Klaus Iohannis.

El a precizat că pentru asta trebuie ca PNL şi cu el să facă echipă cu altă forţe politice proeuropene care vor să meargă împreună pe această cale.

„Acest lucru este posibil, acest lucru se poate, însă acest lucru – ne place, nu ne place – trebuie făcut cu cineva care conduce munca de reconstrucţie, de europenizare, de modernizare. Eu sunt dispus să o fac”, a subliniat preşedintele.

„Dragii mei, eu sunt dispus să o fac, dar singur se poate face cât am făcut în ultimii 5 ani, atât, niciun pic mai mult. Dar în continuare nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să fac aceste lucruri, dar doar împreună cu voi. Primul lucru, evident, PSD trebuie îndepărtat de la putere, prin mijloace constituţionale, democratice, simplu, mergând la vot. După care va trebui să câştigăm alegerile şi să formăm un guvern care lucrează pentru români, pentru România, un guvern proeuropean în jurul PNL. (…) Facem România europeană, modernă, facem România normală”, a susţinut Iohannis.


UPDATE: Klaus Iohannis a făcut baie de mulţime, iar principalii lideri ai PNL au susţinut discursuri electorale.

Partidul Naţional Liberal organizează, sâmbătă, Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Vest – Oltenia, la Craiova, începând cu ora 12.00.

La eveniment va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, alături de circa 1.500 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

Printre cei care vor ţine discursuri se numără şeful statului, preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu şi preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica.

Reuniunea va avea loc la Centrul Multifuncţional din municipiu.