Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la Cotroceni. Primii vor fi reprezentanţii PSD

Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

10 dec. 2020, 13:23
Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la Cotroceni. Primii vor fi reprezentanţii PSD

Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Administraţia prezidenţială a anunţat programul consultărilor de luni. Primii vor intra la consultări cei de la PSD. Social-democraţii au fost invitaţi la ora 11.

De la ora 12 sunt programaţi la consultări reprezentanţii PNL.

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS urmează să vină la consultări de la ora 13.

Urmează, de la ora 14.00, reprezentanţii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), de la ora 15 – UDMR. Ultimii vor intra la consultări reprezentanţii minorităților naționale reprezentate în Parlament, de la ora 16.

Citeşte şi: Liberalii, negocieri pe toate planurile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Cum se împart ministerele

 

Negocierile pentru formarea Guvernului Cîţu vor începe sâmbătă dimineață

Negocierile pentru formarea Guvernului Cîţu vor începe sâmbătă dimineața, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi liderul USR PLUS Dan Barna şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

„Negocierile vor demara sâmbătă dimineața. O să existe o negociere la nivel de reprezentare la nivel parlamentar.Nu a existat disucții de repartizare a ministerelor. Și în discuția cu președintele ne dorim să finalizăm repede aceste negocieri. Vor fi 15, 16,17, 18 ministere”, a declarat Ludovic Orban.

Din echipa care va merge la Cotroceni fac parte: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău.

O primă întâlnire a liderilor partidelor care vor forma coaliția de guvernare a avut loc la Palatul Cotroceni. Au participat Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Dan Barna, Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţă că a avut, joi dimineaţă, la „o discuţie informală” cu liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, şi cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, care a avut loc în prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis.

„Astăzi dimineaţă, în prezenţa preşedintelui statului, am avut o discuţie informală cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.