Klaus Iohannis: „Coaliţia funcţionează, dar nu perfect. Sunt multe lucruri care nu funcţionează”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat, miercuri, nemulţumit că unele reforme nu au fost realizate de coaliţia de guvernare, arătând că aceasta funcţionează, dar nu perfect.

04 aug. 2021, 11:58
Klaus Iohannis: „Coaliţia funcţionează, dar nu perfect. Sunt multe lucruri care nu funcţionează”

Klaus Iohannis a dat ca exemplu faptul că Secţia pentru Investigarea Infracţiunior din Justiţie (SIIJ) nu a fost încă desfiinţată şi că nu există un proiect acceptat în coaliţie pe Legile justiţiei.

„Să ne amintim cum a apărut această coaliţie şi cum s-au poziţionat unii faţă de alţii, cei care sunt acum împreună. Am avut la sfârşitul anului trecut campanie electorală şi aproape s-au duelat în public. Vă daţi seama că o astfel de coaliţie are nevoie de timp până când se rodează, până când mecanisemele funcţionează foarte bine. Şi având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect”, a declarat Iohannis.

El a precizat că sunt multe lucruri care nu funcţionează şi a dat ca exemplu desfiinţarea SIIJ şi Legile justiţiei.

„Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucru. Sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru, dar această formulă sunt convins că poate să funcţioneze”, a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis, în vizită la Parcul Natural Comana

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a largi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

„În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja”, arată Administraţia Prezidenţială.